17 C
Zvornik
29. септембра 2022.

Neprohodno više dionica

Zbog odrona potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Lopare-Gornja Tuzla u mjestu Veselinovac, Bratunac-Drinjača i Šekovići-Kaštelj, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Suv kolovozDionica magistralnog puta Lončari-Brčko i dalje je neprohodna, a vozila se preusmjeravaju takozvanim malezijskim putem prema Brčkom preko tržnice „Arizona“ i Cerika.

Saobraćaj je zbog odrona obustavljen i za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci-Mrakovica koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima do 27. jula na snazi je potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Banjaluka-Klašnice, dionica Derviši-Klašnice. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na magistralni put Banjaluka-Klašnice.

Od 12.00 do 14.30 časova održava se biciklistička utrka na dionici magistralnog puta Tuzla-Tojšići-Kalesija-Sapna-Kalesija-Tojšići-Tuzla.

Zbog ceremonije svečanog otvaranja cvjetnog mosta u Banjaluci od 18.30 do 20.00 časova biće obustavljen saobraćaj u Ulici cara Lazara na dijelu od Ulice Isaije Mitrović do Ulice Mirka Kovačevića, a saobraćaj će regulisati policija.

Preko mosta u mjestu Dragalovci zabranjen je saobraćaj svim vozilima iznad pet tona ukupne mase i visine veće od 3,5 metara, a na putu Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila iznad 12 tona.

Na dionicama Tuzla-Kalesija u mjestu Babajići i Tuzla-Bijeljina u mjestu Seljublje obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone. Na regionalnom putu Olovo-Ribnica, saobraćaju putnička vozila i teretna vozila do 12 tona ukupne mase.

Na magistralnim putevima Klašnice-Prnjavor u Čardačanima, Šepak-Vlasenica i Zvornik-Bijeljina, te na regionalnim Konjević Polje-Fakovići i Tišća-Caparde, zbog pojave klizišta, saobraća se jednom trakom.

Na magistralnom putu Bileća-Gacko lokalitet Stepen, zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Zbog sanacije puteva, na magistralnom putu Karakaj-Caparde i regionalnom putu Bratunac-Sikirić, vozila se povremeno propuštaju jednom kolovoznom trakom.

Na dionici autoputa Kakanj-Lašva zbog sanacije klizišta od danas do 15. juna od 8.00 do 17.00 časova vozila će saobraćati jednom saobraćajnom trakom na dužini od jednog kilometra.

Usporeno jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima Maglaj-Doboj i Kladanj-Olovo.

Zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na autoputu Banjaluka–Gradiška, dionica Glamočani-Čatrnja, u mjestu Jakupovci saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija jednom kolovoznom trakom.

Do 16. juna planirano je izvođenje radova u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, dionica Srpske Toplice-Karanovac i regionalnom putu Karanovac-Kneževo, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju saobraćaj se odvija i u opštini Teslić zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje-Karuše na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka do kraja godine će se vršiti povremene obustave saobraćaja svaki puni čas i trajaće po 15 minuta.

U toku su radovi na izgradnji autoputa Banjaluka–Doboj, dionica Prnjavor-Doboj gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon-Jasik i Ukrina–Gornja Vijaka.

Radi deminiranja terena do 21. juna radnim danima od 8.00 do 16.00 časova dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnom putu Kotor Varoš-Kneževo, u naselju Viševice.

U toku je sanacija mosta preko rijeke Vrioštice na magistralnom putu LJubuški-Grude tako da putnička vozila saobraćaju jednom trakom, dok su vozila preko 3,5 tone preusmjerena na regionalni put LJubuški-Humac-Orahovlje-Grude.

Granični prelazi Šamac i Brčko i dalje su zatvoreni za saobraćaj, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

via Servis Vesti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,108PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se