VIJESTIZvornik

U opštini Zvornik proglašeno vanredno stanje. Nekoliko mjesta ostalo odsječeno (foto/video)

Opštinski Štab za vanredne situacije Zvornik proglasio je večeras vanredno stanje na teritoriji opštine Zvornik

Magistralni put Zvornik-Bijeljina u Srednjem Šepku
Magistralni put Zvornik-Bijeljina u Srednjem Šepku

 

 

 

ZVORNIK – Opštinski Štab za vanredne situacije Zvornik proglasio je večeras vanredno stanje na teritoriji opštine Zvornik zbog poplava uzrokovanih obilnim kišama, saopšteno je kasno noćas iz opštine Zvornik.

Cjelodnevni vanljudski napori pripadnika Službe Civilne zaštite i Vatrogasne profesionalne jedinice nisu urodili plodom, jer je kiša koja neprekidno pada od sinoć uzrokovala izlijevanje rijeka Hoče, Sapne, Lokanjske rijeke, Kameničke rijeke i potoka Raškovac.

Zbog takvog stanja na terenu praktično sve mjesne zajednice u zvorničkoj opštini ugrožene su poplavama.

Rijeka Sapna prekinula je saobraćaj na putnoj komunikaciji Zvornik – Sapna u Ristićima i Ceru, kao i na magistralnom putu Zvornik – Bijeljina na potezu Karakaj-Čelopek, te lokalni put prema mjesnoj zajednici Ulice, a saobraćaj se otežano odvija u Srednjem Šepku gdje se na magistralni put Zvornik – Bijeljina izlila Lokanjska rijeka.

Na području Karakaja preko 20 preduzeća ugrožena su poplavama.

Protok na Hidroelektrani Mali Zvornik u 22,00 sata iznosio je 1.900 metara kubnih u sekundi, a prema najavama iz ove HE, ne bi trebalo da se povećava tokom noći.

Ekipe Službe Civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice tokom cijelog dana bile su na terenu gdje su intervenisale sa vrećama sa pijeskom i crpnim pumpama, a na čišćenju i sanaciji tokom dana radilo je 20 teških mašina.

U Službi civilne zaštite uvedeno je 24-časovno dežurstvo i konstantan obilazak terena.

Opštinski Štab za vanredne situacije Zvornik zasijedao je večeras u 23,00 sata, nakon čega je proglašeno vanredno stanje.

Čelopek

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=d3Bb3_3-TDc]

Kučić kula

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=NRrzqiyTTbk]

>>> Vanredno stanje i u opštini Šekovići. Ugrožen manastir Lovnica

Tagovi
Back to top button
Close
Close