Opštini Zvornik danas stigla pomoć iz Istočne Ilidže

ZVORNIK – Opštini Zvornik danas su pomoć uručili predstavnici Opštinskog odbora SNSD-a Istočna Ilidža.

Pomoć Zvorniku od SNSD Istočna Ilidža

Predsjednik ovog odbora Miroslav Vujičić rekao je da su dostavili ono što je stanovništvu najpotrebnije.

„Došli smo u opštinu Zvornik da pomognemo našim prijateljima. Uspjeli smo da pokrenemo jednu veliku akciju u Istočnoj Ilidži i sakupili smo ono što je najpotrebnije građanima, a to je hrana, uključujući i hranu za bebe, odjeća i gumene čizme. Nismo zaboravili da su naši prijatelji širom Republike Srpske pomogli nama kada smo bili u teškoj situaciji, kada nas je zadesila elementarna nepogoda“, rekao je Vujičić.

On je dodao da će nastaviti sa prikupljanjem pomoći, te da će se kasnije organizovati da pomognu u raščišćavanju.

Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović istakao je da je u nevolji dobro došla svaka pomoć, izrazivši zadovoljstvo samim osjećanjem da u okruženju postoje ljudi koji misle i saosjećaju sa problemom sa kojim se Zvorničani suočavaju ovih dana.

„U nevolji je dobrodošla svačija pomoć, od volontera koji su sa nam danonoćno dežurali i pomagali unesrećenima na ovim prostorima, do naših prijatelja kao što su iz Istočne Ilidže koji su nam donijeli pomoć, kako bi svi zajedno lakše prevazišli ovu situaciju u kojoj se nalazimo“, rekao je Stevanović.

U opštini Zvornik stanje vodotoka se polako stabilizuje. Broj klizišta se alarmantno povećava i u toku je evidentiranje tačnog broja i lokacija, kao i ugroženih objekata.

Zbog neispravnosti vode za piće, cisternama se vrši dostavljanje vode stanovništvu.

15.30 – Stari most i dalje zatvoren za pješake, put prema Malom Zvorniku u prekidu (foto)

13.10 – Višestruko veća šteta nego ona pričinjena u poplavama 2010. godine (foto)

10.00 – ZVORNIK: Vodotoci se stabilizuju, broj klizišta se povećava

Jedan komentar

  1. Samo da apelujem na ove ljude sto dele pomoc!!!

    Neka konzerve i hranu ne salju u moje mesto ,,Ulice“.Nama nisu poplave naudile.Neka tu hranu preusmere na Ekonomije i mesta sto su bila poplavljena i ljudima koji su se iselili iz svojih kuca…

Back to top button