5.4 C
Zvornik
26. април 2024.

Đerić: Najbitnije da povratim samopouzdanje i da nastavim sa postizanjem golova

Drina se nije proslavila na otvaranju sezone protiv šampiona države Sarajeva. Bez nekolicine igrača Zvorničani su se hrabro suprostavili vjerovatno najboljem timu u Premijer ligi a do 36. minuta su imali i vodstvo od 1:0.

Jedan od najboljih pojedinaca u redovima Drine bio je Boban Đerić. Postigao je jedini pogodak za svoj tim a u par navrata je ozbiljno zaprijetio odbrani Sarajeva.

„Gol koji sam dao Sarajevu mnogo mi znači. Najbitnije je da povratim samopouzdanje i da u narednim utakmicama nastavim sa postizanjem pogodaka“, kaže Đerić dan poslije utakmice u Travniku.

Komentarišući igru svog tima, Đerić je rekao da je ekipa pružila maksimum.

„Prvo poluvrijeme smo dobro odigrali, solidno smo parirali ekipi Sarajeva. U drugom poluvremenu smo pali sa snagom i onda se sve odrazilo i na taktički dio, gdje smo imali malo propusta i gdje smo primili te golove. Okrećemo se utakmici protiv Zrinjskog, nadam se da ćemo kompletni pružiti jedan svoj maksimum i da ćemo ostvariti dobar rezultat uz podršku navijača“, istakao je Đerić.

Od dolaska Vladice Petrovića za šefa stručnog štaba Drine, Boban Đerić je promijenio poziciju u timu. Prošle sezone Đerić je igrao na mjestu desnog beka dok je ovog ljeta na pripremama igrao na poziciji desnog i lijevog krila kao i klasičnog špica a i protiv Sarajeva je bio najistureniji igrač.

Marko Jakšić
Marko Jakšić

 

Drina je dobila novo pojačanje a riječ je o Marku Jakšiću. Ovaj iskusni 31-godišnji fudbaler igra na poziciji centarfora a u prethodnih šest mjeseci igrao je za Radnik iz Surdulice.

Nema sumnje da će njegovo bogato igračko iskustvo dosta doprinjeti napadu Drine ove sezone, pogotovo što se radi o lijevonogom igraču.

Igrači koji su ranije pojačali Drinu a nisu nastupali protiv Sarajeva, zbog problema sa registracijom stekli su pravo nastupa i biće u protokolu za utakmicu sa Zrinjskim.

Klub je u aktivnim pregovorima sa nekoliko igrača vezanih za poziciju štopera i lijevog spoljnjeg a kako saznajemo neka od imena radi se o Marku Prljeviću, fudbaleru Donjeg Srema i Vladimiru Iliću, fudbaleru Jagodine.

Potraga za novim fudbalerima ponajviše je uslovljena povredom Ognjena Šinika, koji će odsustovati sa terena oko mjesec dana.

Radovan Vasić je počeo sa laganim treniranjem, povratak na teren se očekuje vjerovatno u 3. kolu dok je Aleksandar Nikolić danas bio na kontroli u Novom Sadu gdje će se utvrditi zbog čega mu otiče koljeno nakon treninga.

Za srijedu je zakazana prijateljska utakmica protiv OFK Osečine. Utakmica se igra u 17.30 časova na Gradskom stadionu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se