16.4 C
Zvornik
19. јун 2024.

Uhapšena tri lica zog falsifikovanja isprava i drugih krivičnih djela

Policija je na području Zvornika izvršila pretrese na pet lokacija i uhapsila tri lica, osumnjičena za krivična djela organizovani kriminal, nedopuštena trgovina, falsifikovanje isprave, kompjuterska prevara i falsifikovanje ili uništenje službene isprave.

Akcij kodnog naziva „Verona“ realizuju pripadnici Uprave MUP-a Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa Policijskom upravom Zvornik, pod nadzorom Tužilaštva BiH, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Po naredbi Suda BiH, izvršeni su pretresi na pet lokacija i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, te više pečata institucija Republike Srpske i BiH, srednjih škola, privatnih preduzeća, obrasci, uvjerenja i potvrde, mobilni telefoni i drugi predmeti, navodi se u saopštenju.

Uhapšena lica su osumnjičena da su u ranijem periodu na području Zvornika stupala u kontakt sa većim brojem kriminogenih lica, pripadnika organizovanih kriminalnih grupa iz više evropskih zemalja /Srbija, Makedonija i druge/ za kojima su bile raspisane potjernice zbog najtežih oblika krivičnih djela /teška ubistva, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga i drugo/, navodi se u saopštenju.

Oni su osumnjičenjni i da su organizovali i posredovala pri izdavanju ličnih karata i putnih isprava BiH na osnovu falsifikovanih inostranih dokumenata.

Ova operativna akcija polcije pod nazdorom Tužilaštva BiH sprovodi se od februara, dodaje se u saopštenju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se