12.4 C
Zvornik
27. јул 2024.

Dodik: Sretenje da bude i dan Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Sankt Peterburgu da je vaoma značajno održavanje Svesrpskog sabora na kojem će predložiti da 15. februar – Sretenje bude obilježavano kao Dan Republike Srpske, čime se želi poslati poruka da je srpski narod jedinstven.

„Nastavićemo da obilježavamo 9. januar kao Dan nastanka Republike Srpske. Zajedničkim obilježavanjem Sretenja želi se poslati poruka da je srpski narod jedinstven“, rekao je Dodik novinarima.

On je naveo da će Sabor biti obilježen nizom aktivnosti, jer se želi pokazati sabornost.

„Već se danas odvijaju aktivnosti koje smo dogovorili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i ja. Delegacije Srpske i Srbije sastaće se na mostu u Rači“, rekao je Dodik.

On je ponovio da je srpski narod decenijama nepravedno sankcionisan.

Predsjednik Srpske je naveo da će sutra u Beogradu biti održane sjednice dvije vlade na kojima će učestvovati i predsjednici republičkih skupština, kao i niz manifestacija.

On je dodao da će Svesrpskom saboru prisustvovati i NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije, predstavnici Srba iz regiona i dijaspore, te će biti služen moleban.

„Želimo pričati o svim važnim stvarima. Usaglašena je deklaracija koju će usvojiti vlade Srbije i Srpske, kao i skupštine“, istakao je Dodik.

On je rekao da će na Trgu Republike u Beogradu biti održan veliki skup na kojem će se obratiti zajedno sa Vučićem.

Dodik je ponovio da je prijedlog da Sabor bude održavan svake dvije godine i da bude formiran savjet za realizaciju usaglašenih mjera.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se