11.4 C
Zvornik
27. јул 2024.

Počinje obilježavanje Dana grada Zvornika

Porodičnom šetnjom „Korakom do zdravlja“ od OŠ „Sveti Sava“ do tvrđave Đurđev grad u srijedu, 15. maja od 12.00 časova počinje ovogodišnje obilježavanje 614. rođendana grada Zvornika.

Kao i svake godine, i ovog puta svečani program sadrži brojne manifestacije kulturnog, sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera.

Mališani dječijeg vrtića „Naša radost“ crtaće svom gradu na glavnoj ulici gdje će biti i tradicionalna Ulična trka.

Grad je obezbijedio karte za pozorišne predstave „Jao Milenko“ zvorničke DIS scene i „Ožiljci“ Omladinskog pozorišta Bileća, monodramu „K’O KAMEN“ LJiljane Čekić i Veče sa Petrom Božovićem, ali i za film Jorgovani i crtani film Baba Jaga.Osnovna muzička škola „Vojin Komadina“ pripremila je „Godišnji koncert“, „Veče violina“, Memorijal „Goran Dražević“ i Zgitar fest, koji će se održati u holu ove škole i na platou ispred. Istaknuti loznički ljekar Milorad Vučićević poznat kao doktor Lord predstaviće zvorničkoj publici svoju knjigu „Treći glas i druge priče“.

Međunarodni turnir u tekvondou „GRAND PRIX“ Srpski Soko i izložba pasa „CACIB“ Zvornik dio su programa.Svečana akademija povodom 21. maja, Dana grada Zvornika održaće se na taj dan u Domu omladine, kada će biti nagrađeni istaknuti pojedinci i organizacije Poveljom grada, medaljama Stanko Nikolić i Zahvalnicom.

Zvornik se prvi put spominje u Dubrovačkim spisima 21. maja 1410. godine. Oduvijek je predstavljao važan centar i raskrsnicu puteva i jedan je od najstarijih gradova u Bosni i Hercegovini.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se