12.4 C
Zvornik
27. јул 2024.

Gradonačelnik Ivanović u Beogradu pitanjima saobraćaja preko mosta u Karakaju

 

Gradonačlenik Zvornika Bojan Ivanović i Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH sastali su se u Vladi Srbije sa Goranom Vesićem, ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Tomislavom Momirovićem, ministrom unutrašnje i spoljne trgovine te razgovarali o rješavanju pitanja zabrane saobraćaja teretnim vozilima preko mosta u Karakaju.

Zbog rekonstrukcije mosta Karakaj uvedena je zabrana za transport i prelaz vozila težih od pet tona, što je dovelo u nepovoljan položaj veliki broj privrednih subjekata i otežalo spoljnotrgovinski promet roba.

Na sastanku su razmotrena moguća rješenja, između ostalog mogućnost privremenog korišćenja graničnog prelaza Šepak za transport teretnih vozila. Iz Vlade Srbije su obavijestili da će početkom naredne sedmice biti raspisan tender za rekonstrukciju mosta Karakaj i da je taj posao među prioritetima za Srbiju. Početkom juna biće održan i sastanak Mješovite komisije za pitanje granice, koja će razmotriti sva solucije i dati prijedlog rješenja za ovu problematiku, rečeno je na sastanku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se