15.4 C
Zvornik
06. мај 2024.

Vlasenica: Potpisani ugovori za podršku zapošljavanja žena

U Vlasenici su danas četiri žene iz marginalizovanih grupa potpisale ugovore o subvenciji za pokretanje vlastitog posla vrijednosti po 12.000 KM, koje su obezbijedili opština u saradnji sa Programom podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE.

Šef Odsjeka za razvoj ove lokalne zajednice Željko Damljanović izjavio je novinarima da će korisnice pojedinačno dobiti grant od 12.000 KM koji mogu utrošiti u opremanje prostorija, nabavku opreme i svega što je neophodno za početak biznisa.

„Čestitam svim korisnicama i nadam se da će im ovo puno značiti da razviju svoje biznise kako bi zaposlili još osoba. Hvala USAID-u koji je pružio ogromnu podršku ljudima na području opštine Vlasenica kroz ovaj program, ali i u saradnji sa nekim drugim organizacijama“, naveo je Damljanović.

On je rekao da je jedan od glavnih ciljeva opštine Vlasenica unapređenje poslovnog ambijenta, razvoj privrede, prije svega preduzetništva, te dodao da podrška USAID-a traje godinu dana.

Korisnici programa podrške zahvalili su opštini i načelniku Miroslavu Kraljeviću za ukazanu priliku da žive od svoga rada.

Četrdesetogodišnja Rada Stanković novac ću utrošiti za nabavku šivaće mašine, bez obzira što se nikada nije oprobala u šnajderskom zanatu, i nada se da će posao dobro krenuti.

Dvadesetpetogodišnja Svetlana Pejanović planira da otvori frizerski salon jer ima oko godinu i po prakse u tom poslu.

„Radila sam najprije u Zvorniku, a stekla sam sertifikat muškog i ženskog frizera u Loznici. Nedavno sam bila i na Jahorini na edukaciji i sve što naučim primijeniću kroz svoj posao“, navela je Pejanovićeva.

Dvadesetpetogodišnja Ivana Prodanović po struci je ekonomista, trenutno zaposlena kao frizer, a od dobijenih sredstava otvoriće fotografsku radnju.

I Brankica Đurić proširiće posao u kozmetičkom salonu jer se time bavi duže godina.

„Sada u salonu radim samo ja i ovo mi je velika olakšica, a novac ću uložiti u dodatnu opremu“, navela je Đurićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se