20.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Stevandić: Rezolucija o Srebrenici demonstracija novog kršenja međunarodnog prava

Rezolucija o Srebrenici je diskriminatorska rezolucija po pitanju muslimana i ovo je nevjerovatan ponor koji je otvorila NATO alijansa, izjavio je Nenad Stevandić predsjednik Narodne skupštine Srpske za TV Prva.

 Pritisci su veliki, ali ja nisam pesimita. Ovo je demonstracija novog kršenja međunarodnog prava koje je uzrokovano upravo nemoći u ranijim pokušajima da se mi dezavuišemo, ukinemo i dovedemo u nemoguću poziciju. Ovo je nastavak te politike. Ali ovaj put su potcijenili našu pamet, našu sabranost i slogu. Sve su potcijenili – rekao je Stevandić.

Istakao je da je rezolucija o Srebrenici diskriminatorska.

– Ovdje je riječ o evropskim muslimanima koji su zaštićeni kao bijela rasa, dok su svi drugi muslimani u svijetu po Africi, Aziji tretirani kao manje vrijedni, jer jer su njihove žrtve mnogo veće a nikada nisu dobili nekusvjetsku podršku u rezoluciji za genocid.

Ističe da je ovo nevjerovatan ponor, koji je otvorila NATO alijansa, jer je ovdje, dodaje Stevandić, rezolucija o NATO muslimanima, a ne o muslimanima o svijetu i to je ogromna razlika. 

– To je 10:1 i oni će taj ponor ugledati kasnije – poručio je Stevandić.

Ističe da su potcijenili i međunarodnu diplomatsku aktivnost Srbije, kao i da su desetine zemalja na strani Srbije.

– Ovo je novi promašaj Zapada koji će napraviti nekoliko negativnih efekata. Prvi će biti potpuno poremećeni odnosi na Balkanu između država i naroda. Otvaranje puta da Republika Srpska traži izlaznu trasu jer ne želi da živi sa ljudima koji je prije podne proglašavaju genocidnom, a popodne žele da ukinu, a onda bi sa njom da žive u istoj državi i sarađuju – rekao je Stevandić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se