20.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Na području Sokoca u protekla 24 časa ugašeno 11 požara; Gore i šume oko Bratunca

Šumski požari kod Konjević Polja i Krasanpolja u opštini Bratunac šire se nepristupačnim terenom i zahvatili su desetine hektara šiblja i bjelogorične šume, dok je još jedan izbio u zaseoku Zapolje kod Tegara.

Na području Sokoca u protekla 24 časa ugašeno je 11 požara, od kojih su većina šumski, a za koje u Vatrogasnom odjeljenju i Šumskom gazdinstvu „Romanija“ vjeruju da su podmetnuti, dok u Policijskoj stanici kažu da je prerano o tome govoriti.

Veliki požar zahvatio je i šumu u Slatini nadomak Banjaluke, kao i Ponire.

U zaseoku Trivunci kod Teslića, bilo je ugroženo oko 40 domaćinstava. Vatrena stihija zahvatila je u pojedinim dijelovima borovu i jelovu šumu.

– Komšije su neke bježale, mi smo ostali. Moj sin je bio kod kuće, čekao je sve dok se nije ugasio požar – rekao je mještanin Dragomir Kovanović.

Intervenisalo je 13 vatrgasaca, a tokom intervencije došlo je i do oštećenja vozila. Iz mjesne zajednice Mladikovine pojašnjavaju da je nakon besane noći, požar u potpunosti ugašen, a situacija pod kontrolom.

– Razbijeno je bočno lijevo staklo na vozilo. Noć je bila jako zahtijevna – naveo je starješina profesionalno-vatrogasne brigade Teslić Savo Gubić.

– Najvažnije jeste da nisu izgorjele i nisu oštećene uopšte kuće, a ovo sada po njivama, nije toliko velika šteta – rekao je predsjednik MZ Mladikovina kod Teslić.

Tokom noći, veliki požari izbili su i u šumi u Slatini, nadomak Banjaluke, kao i na Poniru kod Banjaluke, ali su jutros pod kontrolom. Požare su rasplamsali jaki udari vjetra, a olakšavajuće okolnosti bile su padavine.

Šumski požari kod Konjević Polja i Krasanpolja u opštini Bratunac šire se nepristupačnim terenom i zahvatili su desetine hektara šiblja i bjelogorične šume, dok je još jedan izbio u zaseoku Zapolje kod Tegara, saopšteno je iz Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice u ovom mjestu.

– Požar koji se širi u Konjević Polju, nažalost, zahvatio je kako našu opštinu, tako i dijelove opštine Zvornik, zaista veliko područje. Požar u Krasanpolju je manjeg obima, ali je izuzetno duga požarna linija – naveo je Zlatan Simić izprofesionalne Vatrogasno-spasilačke službe Bratunac.

Na području Sokoca u protekla 24 časa ugašeno je 11 požara, od kojih su većina šumski, a za koje u Vatrogasnom odjeljenju i Šumskom gazdinstvu „Romanija“ vjeruju da su podmetnuti, dok u Policijskoj stanici kažu da je prerano o tome govoriti.

IzvorRTRS

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se