23.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Zvornik donirao 2.000 KM za opremanje dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

Grad Zvornik donirao je 2.000 KM za opremanje Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici koji je izgrađen za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Milorad Arlov rekao je da je Zvornik, nakon Laktaša, druga lokalna zajednica koja je ove godine uplatila donaciju za opremanje Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“.

„Centar u potpunosti planiramo da završimo do 18. avgusta, na petogodišnjicu i mali jubilej od početka gradnje“, istakao je Arlov i zahvalio gradonačelniku Zvornika Bojanu Ivanoviću za donaciju.

Arlov je rekao da grad Zvornik od ove godine prvi put učestvuje u projektu „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Srpske“ i da će ugostiti srpsku djecu iz Kosvske Mitrovice.

On je dodao da će Zvornik na inicijativu Odbora sljedeće godine biti i domaćin ktitorske slave Pećke patrijaršije Svetog Arsenija Sremca, koju će preuzeti od grada Bijeljine koja je domaćin ove godine.

Arlov je zahvalio svima koji učestvuju u humanoj akciji za izgradnju Dnevog centra „Podrži me – 9. januar“, te pozvao sve ostale da se uključe.

On je podsjetio da je prije nekoliko dana pokrenuta humanitarna akcija posredstvom Predstavništva Republike Srpske u Beču i srpske dijapore po nazivom „Svaki Srbin jedan evro mjesečno za srpsku djecu na Kosovu i Metohiji“ u koju se mogu svi uključiti.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se