9.3 C
Zvornik
28. април 2024.

Učenicima „TŠC“ Zvornik predstavljena Srednja škola unutrašnjih poslova

Učenicima drugog razreda Tehničkog školskog centra /TŠC/ u Zvorniku predstavljena je Srednja škola unutrašnjih poslova, a na poligonu TŠC-a izvedene su pokazne vježbe pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Inspektor za policijska ovlaštenja u Srednjoj školi unutrašnjih poslova Republike Srpske Duško Stojaković rekao je novinarima da se promocija Srednje škole unutrašnjih poslova odvija širom Republike Srpske.

Stojaković je naveo da će konkurs za upis u ovu školu biti raspisan ovih dana i da će svi koji su zainteresovani moći da se detaljnije upoznaju o svemu.

On je naglasio da, prije svega, učenici koji su zainteresovani za upis treba da budu državljani Republike Srpske, odnosno BiH, da su završili dva razreda neke od srednjih škola i da imaju dobar opšti uspjeh, primjereno vladanje i da na dan zatvaranja konkursa nemaju više od 18 godina.

Srn2024 3 20 1410806 2

Ističući da su definisani i posebni uslovi, a to su zdravstvena sposobnost i fizička spremnos, Stojaković je rekao da će se u toku selekcije izvršiti ljekarski pregledi, te provjera fizičke sposobnosti, test opšteg znanja, kao i završni intervjuu u okviru ove selekcije.

„Srednja škola unutrašnjih poslova Republike Srpske je četvorogodišnjeg trajanja, a zainteresovani učenici, koji su završili dva razreda neke od srednjih škola, upisuju direktno treći razred“, rekao je Stojaković i dodao da se nakon završetka školovanja stiče zvanje policajac tehničar za policijske poslove.

On je naglasio da učenici završene Srednje škole unutrašnjih poslova mogu da nastave školovanje u vosokoškolskim ustanovama, odnosno Fakultet bezbjednosnih nauka u Banjaluci ili Fakultet bezbjednosti u Beogradu, kao i u vojnu akademiju.

Učenicima su na poligonu prikazana materijalno-tehnička sredstva koja policijski službenici koriste u svom radu, službena vozila, službeni psi, te se predstavljene razne borilačake vještine, kao što su samoodbrana, odbrane od noža, pištolja i slično.

Srn2024 3 20 1410806 1

Pripadnici Jedinice žandarmerije Zvornik pokazali su taktičku vježbu.
Ona je prevezena u Dom zdravlja Zvornik, gdje su ljekari konstatovali da je lakše povrijeđena.

Policija je izvršila uviđaj ove saobraćajne nezgode koja se dogodila u 12.10 časova.

Protiv vozača automobila „golf“ biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se