20.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Tri boda iz Prnjavora i sjajna igra ulivaju povjerenje

PRNJAVOR – Fudbaleri Drine ostvarili su značajnu pobjedu u 23. kolu mtel Prve lige Republike Srpske pobjedivši prnjavorski Ljubić rezultatom 0:1.
Prvoligaški meč na stadionu „Siniša Peulić“ igrao se po idealnom vremenu, a ekipa Drine došla je u Prnjavor oslabljena za jednog od najboljih pojedinaca ove polusezone Aleksandra Ilića koji je u Zvorniku ostao zbog povrede i kartona.
Trener Lazarević smjelo je eksperimentisao sa sastavom i od početka uveo Tadića umjesto Cmiljanovića.
U početku se igralo na sredini i ispitivale snage. U drugom dijelu poluvremena Drina kreće da igra ofanzivnije, tako već posle jedne gužve u šesnaestercu, Ćulum uspjeva volejom da šutira, ali brani golman Ljubića. Već u 27. minutu Jelić dolazi u šansu i šutira pored gola. Drina ne staje sa ofanzivom, po bokovima konstantno atakuju Tadić i raspoloženi Jelić, Gavrić i Srećković koji se i povrijedio te morao izaći na poluvremenu. U ovom poluvremenu vrijedi još pomenuti šut Gavrića koji zaustavlja golman Ljubića i šut Jelića u 38. minutu preko gola.
Na početku drugog poluvremena u igru su ušli Maksimović i Cmiljanović, a izašli Srećković i Tadić.
Ovo poluvrijeme odmah počinje u žestokom tempu. Prvo je Ljubić imao priliku u 46. minutu koju je zaustavio, i ovaj put briljantni golman Drine, Igor Marković.
U sledećem minutu Jelić probija po lijevom boku, dvojica odbrambenih fudbalera Ljubića ne uspjevaju da ga stignu i izblokiraju, ulazi u šesnaesterac i uspjeva da pošalje loptu iza leđa nemoćnog golamana Ljubića za vodstvo od 0:1.
Posle vođstva Drine, igrači Ljubića bacaju sve karte na ofanzivu i bespoštednom i grubom igrom pokušavaju da slome otpor Drine. Uz nekoliko grubih startova i udaraca koje su pretrpili igrači Drine ostaju nesalomivi. Uz sigurnog golamana Markovića i iskusnog vuka Ćuluma koji kao stub držao otpor odbrane, Drina je izgledala neprikosnoveno pa su i napadači mogli da naprave nekoliko ozbiljnih kontranapada.
Cmiljanović je konstantno prodirao po desnoj strani i bio pod udarom odbrane Ljubića,  a mogao se vidjeti i na drugim dijelovi terena, čak i u odbrani.
Ljubić atakuje bez opasne šanse.


U 79. minutu Maksimović šutira pored gola iz izgledne šanse. Maksimović je bio i akter najbolje šanse pred sam kraj meča, kad je izbio sam pred golmana, ali nije vidio usamljenog Cmiljanovića, nego je šutirao, a golman spasio Ljubić većeg poraza.
U samoj nadoknadi, Hadžiavdić uzmi loptu na sredini i sam probija kroz odbranu do golamana, al ne uspjeva precizno šutati, lopta završava u gol-autu.
Veoma bitna tri boda Drine da mogu svi da odahnu i da se mirnije sačeka sledeća prvenstvena prepreka. Još bitnije da smo vidjeli da je ekipa igrala uštimano i nijednog momenta nije prepuštala protivniku da razvije igru, niti je pokazivala nervozu. Lepršava i lijepa igra sa preciznim pasovima, brzim prodorima po bokovima, odbrana Ljubića nije mogla da predvidi odakle dolazi opasnost. Jelić kao džoker ili starter pokazao je da može i ovo bi moglo biti njegovo proljeće.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se