7.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Samo bod protiv Radnika za strepnju Zvorničana

ZVORNIK – Danas je u Zvorniku na Gradskom stadionu odigrana utakmica 22. kola mtel Prve lige Republike Srpske u kojoj su snage odmjerile ekipe FK Drine i FK Radnika iz Bijeljine.

Radnik je u Zvornik došao kao trenutno prvoplasirana ekipa na tabeli i od početka meča pokazuje da nije došao po bod, iako su igrali oprezno i jedni i drugi. Tri boda su možda više trebala Drini koja je u zoni baraža za ispadanje iz Lige. Međutim ni jedni ni drugi nisu bacali karte na bespoštednu ofanzivu, igrali su oprezno sa izrađenim akcijama.

U prvom poluvremenu Drinini igrači nisu uspjeli prodorima po bokovima doći pred golamana Radnika i ugroziti ga nekom opasnom prilikom. Vidjelo se, kao i u prethodnih nekoliko mečeva, da Drinina realizacija napada ne štima. Ilić, Maksimović i Cmiljanović podirali su po bokovima, ali tu su najčešće i završavale akcije.

S druge strane, Radnik je držao sredinu terena i čekao svoje prilike za prodor ili šut sa distance. Uspjeli su sa dva šuta u 23. i 34. minutu da zalede brojnu zvorničku publiku. Ali lopta je u oba slučaja otišla pored i preko gola Drine.

U drugom poluvremenu Radnik preuzima inicjativu i počinje da pritiska zadnji red Drine od samog početka poluvremena. Drina uzvraća inicjativu, tako u 55. minutu Ilić uzima loptu na ivici šenaesterca i šutira preko gola za uzdahe publike. Tu se nije stalo. Već u sledećem minutu Cmiljanović posle brzog prodora iznenada ulijeće šesnaesterac s loptom i sa peterca uspjeva šutirati pri velikom zaletu, iznenađeni golman Radnika nije uspio reagovati, ali na veliku žalost publike lopta pogađa stativu, bilježimo samo najbolju priliku na utakmici.

Ovde meč ulazi u fazu agresivne igre sa obje strane, u 61. minutu Radnik ima priliku, ali lopta posle intervencije golamana Markovića odlazi u korner. Poslije još jednog kornera igrač Radnika skočio je veoma visoko i uspio šutirati glavom u sami donji lijevi ugao gola, ali maestralni golaman Drine reaguje paradom preko cijelog gola i spašava situaciju za Drinu.

Poslije kratkog predaha za izmjene, iz igre izlazi Drinin Mitrović ulazi Bogdanović, u ekipi Radnika izlazi Crepaldi Da Cruz ulazi Stjepanović, napadi i jednih i drugih se nastavljaju. Pogodak je visio u vazduhu na obje strane. U 66. minutu su pokušali igrači Radnika. Jak šut igrača Radnika sa ivice šesnasterca opet maestralno brani Drinin golman Marković.

U 78. minutu trener Drine iz igre izvodi umornog Cmiljanovića i Janjića, a uvodi Tadića i Jelića. Tadić je uspio odmjeniti Cmijanovića i nastaviti prijetiti Radniku po desnom boku. U 84. minutu probija gotovo na pet metara, ali nije šutirao nego ubacio loptu na koji nije ima ko da adekvatno da reaguje u petercu.

Požrtvovnje igrača Drine vidjelo se od samog početka, povrede i kartoni narušil su igru i taktiku Drine. Falio je na sredini Ćulum, zbog čega je sredina terena izgledala nesigurno za Drinu. Ilić nije bio razigran kao u prethodnim mečevima, ali ga je mučila povreda. Na kraju meča je morao izaći uz pomoć fizioterapeuta. Bod je definitivno spasio golamn Marković i njemu ide najbolja ocjena na meču. Bod protiv prvoplasirane ekipe koja pretenduje na Premijerligu nije malo, ali su navijači ipak očekivali tri boda i golove.

Drina pokazuje dobru igru, požrtvovanje, formu, ali fali ono najbitnije – golovi i realizacija. Ovo je već treća utakmica od četiri sa rezultatom 0:0.

Za pohvaliti je atmosfera na stadionu koju su pravili i navijači i publika koja je došla u izuzetno velikom broju. Predivna fudbalska srijeda u Zvorniku. Drina ulazi u težak period, u zoni je baraža za ispadanje, golovi se ne postižu, bodovi su neophodni za opstanak, a bodove donosi samo kompletna ekipa koja može da iznese kompletne akcije i realizaciju izrađenih akcija.

  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 4
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 5
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 6
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 7
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 8
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 9
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 10
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 11
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 12
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 13
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 14
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 15
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 16
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 17
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 18
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 1
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 2
  • Drina Radnik Prva liga Republike Srpske 3

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se