25.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Pojačano prisustvo vojne policije po gradovima Srbije

U Srbiji je, na osnovu zaključaka Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije, pojačano prisustvo patrola vojne policije na trgovima, parkovima i ulicama većih gradova, tržnim centrima, željezničkim stanicama, Beogradskom sajmu i drugim prometnim mjestima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Vojska Srbije, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i bezbjednosnim službama, preduzima mjere opreza i preventivne radnje za povećanje bezbjednosti građana, objekata i institucija Srbije, navedeno je u saopštenju.

– Bezbjednost građana je prioritet, a Vojska Srbije ostaje spremna da, u skladu sa Ustavom, zakonom i odlukama državnog rukovodstva, angažuje svoje snage i sredstva i zajedno sa drugim snagama bezbednosti osigura miran san svih građana Srbije – napomenuli su iz Ministarstva odbrane Srbije.

Vanredna sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije održana je u subotu, 23. marta, nakon terorističkog akta u Moskvi, a na sjednici je konstantovano da nema neposrednih saznanja da Srbiji prijeti teroristički napad, kao i da je situacija po pitanju bezbjednosti stabilna.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se