20.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Održano 28. zasjedanje zvorničke Skupštine

 

Na današnjoj sjednici usvojena je Odluka o osnivanju organizacione jedinice JPVOU Dječiji vrtić „Naša radost“ „Neven u Karakaju, Prijedlog Odluke o utvrđivanju ekonomske cijene za boravak djece u vrtiću, kao i Prijedlog Odluke o utvrđivanju kriterijuma i raspisivanju Javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora JU „Rekreativno sportski centar“, Zvornik. Odbornici su razmatrali i Godišnji plan rada Gradonačelnika i Gradske uprave Zvornik za 2024. godinu.

„Sve tačke dnevnog reda dobile su punu podršku odbornika. Ona koja se ističe među njima je Godišnji plan rada u kome je fokus stavljen na dva segmenta. Prvi je unapređivanje dostupnosti i kvaliteta usluga iz oblasti uprave, socijalne i zdravstvene zaštite. Ušli smo u proces digitalizacije javne uprave, koja će nam omogućiti da budemo transparentniji, brži, efikasniji. A drugi segment je realizacija velikih infrastrukturnih projekata koji će omogućiti kvalitetnije uslove života Zvorničanima. A to su vodovod Pilica – Lokanj za 500 domaćinstava, Vodovod Zapad, koji obuhvata devet mjesnih zajednica, odnosno 1500 domaćinstava, izgradnja srednje umjetničke škole, lokalni put Zvornik – Šćemlija – Glumina, završetak dokumentacije za brzu cestu Bijeljina – Sokolac, a biće i značajnih ulaganja u mjesne zajednice, prije svega u putnu infrastrukturu, modernizaciju rasvjete i slično,“ istakao je gradonačelnik Ivanović.

Usvojeni Program korišćenja budžetskih sredstava za podsticaj poljoprivredne proizvodnje na području grada Zvornika za 2024. godinu ima za cilj unapređenje poljoprivredne proizvodnje, dok su neki od specifičnih ciljeva fokusirani na orijentaciju poljoprivrednih proizvođača ka robnoj proizvodnji, te stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta. U Budžetu Grada Zvornika za 2024. godinu planirano je 500.000,00 KM u svrhu podrške poljoprivrednoj proizvodnji.

Odbornici Skupštine grada Zvornika na redovnoj, 28. sjednici Skupštine usvojili su Prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene korisne površine stambenog i poslovnog prostora u 2023. godini u iznosu od 1.045,44 KM, dok je naknada za uređenje gradskog građevinskog zemljišta za 2024 godinu 120,31 KM po metru kvadratnom.

Na sjednici Skupštine grada razmatrana je 21 tačka dnevnog reda. Odbornici su usvojili Prijedlog Odluke o ustupanju individualnog stambenog objekta na privremeno korištenje i upravljanje zvorničkom Lovačkom udruženju „Vukovi sa Drine“, informacije o stanju bezbjednosti saobraćaja na području grada Zvornika za 2023 godinu, o stanju u sportu na području grada Zvornik za 2023 godinu i o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja na području grada Zvornik za prošlu godinu. Prisutni su glasali i za usvajanje Akcionog plana za sprovođenje Strategije integrisanog razvoja grada Zvornik (2018-2027) za period 2025-2027 godina.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se