20.9 C
Zvornik
29. април 2024.

Grad Zvornik – donacija za opremanje centra u Kosovskoj Mitrovici

Grad Zvornik donirao je 2.000 KM za opremanje Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici koji je izgrađen za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

Prema riječima Milorada Arlova, predsjednika Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Centar bi u potpunosti trebao biti završen do 18. avgusta ove godine. Grad Zvornik je druga lokalna zajednica koja je ove godine uplatila donaciju za opremanje Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar”.

Grad Zvornik po prvi put učestvuje u projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” koji se u Srpskoj provodi već 12 godina, te će 46 mališana sa Kosmeta boraviti u Zvorniku.

„Polovinom juna ugostićemo djecu sa Kosova i Metohije, koja će boraviti ovdje sedam dana i nadam se, imati priliku da steknu prijateljstva koja će se održati i u budućnosti. Grad Zvornik je podržao ovaj projekat i vjerujem da će to učešće biti kontinuirano i narednih godina. To je naš narod i uvijek su dobro došli u naš grad,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.

Zvornik će na inicijativu Odbora sledeće godine biti i domaćin ktitorske slave Pećke patrijaršije Svetog Arsenija Sremca.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se