25.9 C
Zvornik
28. април 2024.

Generalu Mladiću 81. rođendan – zdravstveno je stabilno

Nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić, kome je danas 81. rođendan, u stabilnom je zdravstvenom stanju, bez pogoršanja u odnosu na prethodni period, rekao generalov sin Darko Mladić.

– Sve je manje-više isto, s tim što nema nekih novih tegoba. Trenutno nema ništa da ide na gore, posljednjih nekoliko nedelja je stabilno i može da prima posete – rekao je Darko Mladić za Srnu.

On je istakao da je juče ocu čestitao rođendan telefonom, a danas je generalu u posjeti njegova supruga Bosiljka.

– Majka je danas kod njega. Čuću se sa njim popodne, a i juče smo kratko porazgovarali o običnim stvarima. Pitao je kako su deca i kratko smo porazgovarali o porodici i tim životnim stvarima – rekao je generalov sin.

Mladić je rođen 12. marta 1943. godine u selu Božanovići u opštini Kalinovik.

Ratko Mladić rođen je 12. marta 1943. godine u selu Božinovići u opštini Kalinovik, tada u Kraljevini Јugoslaviji, a danas u Republici Srpskoj.

Mladić je 12. maja 1992. godine, odlukom Narodne skupštine Srpske Republike u Banjaluci, a na prijedlog Radovana Karadžića, postavljen za komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske i na tom položaju je ostao do 1996. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se