7.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Drina samo do boda protiv Sutjeske

ZVORNIK – Fudbaleri Drine iz Zvornika remizirali sa Sutjeskom iz Foče u okviru 20. kola m:tel Prve lige Republike Srpske.

U derbiju starih znalaca na početku meča se odmah vidjelo da su fudbaleri Sutjeske došli po bod. Drina je od početka krenula sa pritiskom koji je postepeno pojačavala. Na prvu ozbiljniju priliku čekalo se do 16. minuta kada Ilić prodire sa lijevog boka u šesnaesterac, ali nije uspio da ozbiljnije ugrozi mrežu Sutjeske.

U prvom poluvremenu vrijedi još pomenuti 31. minut kada Ćulum iz slobodnjaka sa nekih 25 metara za malo ne dovodi Drinu u vođstvo. Lopta je prošla tik pored gola.

Sutjeska se nije trudila stvarati akcije, ali su došli do ozbiljnije prilike pred sam kraj poluvremena u 44. minutu. Posle slobodnog udarca sa tridesetak metara lopta se odbila na nogu igrača Sutjeske koji uspio uputiti prema golu Drine, ali je golman Marković spremno dočekao.

U drugom poluvremenu Drina opet kreće jako sa pritiskom, razigrani Ilić pokreće cijelu ekipu, što dovodi do nekoliko prilika i poluprilika. Ozbiljna prilika u 51. minutu posle prodora Ilića sa boka u šesnaesterac, ali nije imao koga da uposli. U 53. minutu Cmiljanović šutira volejom preko gola odbijenu loptu.

Posle nekoliko prilika i prodora Drine i igrači Sutjeske imali su dobru priliku za gol, na jednu odbijenu loptu nalijeće napadač Sutjeske i šalje prema golu, ali spremni Marković brani.

Igrači Sutjeske nisu se mnogo trudili izraditi neke akcije, više su se fokusirali na kvarenje igre i odbranu. Često ležanje na travi, padanje, jaki startovi usporavali su igru u drugom poluvremenu, što je stvaralo nervozu kod sudije koji nije znao kako da riješi ove situacije, pa je puštao zadržavanje i ležanje igrača na terenu.

Posle neuspjelih akcija i padanja tempa utakmice igrače Drine u drugom dijelu poluvremena već hvata nervoza. Nervozu dodatno pojačava bespoštedna odbrana i tvrdi startovi.

Gube strpljenje i ideje za akcije pa dugim loptama pokušavaju pred gol Sutjeske. Ovo je rezultiralo sa nekoliko prilika pred sam kraj meča. U 82. minutu smo vidjeli jedan volej preko gola, u 89. priliku za Cmiljanovića i u nadoknadi možda najopasniju priliku za Drinu.

Sve u svemu, igrači Drine nisu uspjeli da nađu rješenje za tvrdu igru Sutjeske. Razigrani Ilić nije mogao sve sam. Falilo je podrške u realizaciji prodora u šesnaesterac. Vrijedi pomenuti i Markovića koji je sa Ilićem stvarao igrača više po boku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se