6.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Bošnjački ekstremista iz Luksemburga prijetio tužiocu Darku Soldatu

Bošnjački ekstremista sa adresom u Luksemburgu Jasmin Mulahusić na društvenim mrežama je prijetio tužiocu Darku Soldatu.

Riječ o tužiocu koji radi na Sky predmetima.

Kako prenosi portal „Avaz.ba“ protiv Mulahusića biće podnesena krivična prijava.

Mulahusić je poznati agitator SDA, koji ima fotografije sa Fadilom Novalićem i Bakirom Izetbegović, a koji je korišten na društvenim mrežama za obračune sa svim onim koji nisu za SDA. Posebna meta su mu novinari.

Prema informaiji iz prošle godine, više predmeta koji se odnose na Jasmina Mulahusića otvoreno je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Podnesen je i zahtjev za brisanje njegovog profila na Fejsbuku, ali je i dalje aktivan.

Mulahusić je ranije hapšen i bilježen u međunarodnim izvještajima zbog svojih veza sa radikalnim grupama. Aktivan na društvenim mrežama putem kojih širi govor mržnje te etiketira javne osobe iz medijskog, akademskog i političkog života, optužujući ih uglavnom za izdajništvo Bošnjaka, djelovanje protiv SDA ili protiv interesa bošnjačkog naroda.

Među najčešćim metama Mulahusićevih propagandnih aktivnosti su međunarodne diplomate, brojni političari izvan koalicije SDA i DF-a, a sem političara česte mete specijalne propagande, govora mržnje, etiketiranja kao izdajnika i orkestriranog vrijeđanja su i neki novinari.

8de3d2ed e1ba 4ecc 8231 c73f9f8a7e24
IzvorAvaz

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se