7.4 C
Zvornik
27. април 2024.

Zvornik domaćin druge etape Međunarodne biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“

Direktor međunarodne biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“ Vladimir Kuvalja i gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović potpisali su ugovor o učešću Zvornika u organizaciji ove prestižne trke, koja će biti održana od 18. do 21. aprila.

Ugovorom su definisane obaveze i mjere koje je neophodno provesti kako bi ovaj sportski spektakl protekao bezbjedno i bez problema. Zvornik će, 19. aprila, biti domaćin starta druge etape, duge 167 kilometara, čiji je cilj u Vlasenici. Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili da budemo dio ove sportske priče i potrudićemo se da budemo dobri domaćini svim našim gostima, poručio je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

a 17

„Ova biciklistička trka je prilika za turističku promociju našeg grada, jer će slike iz Zvornika obići svijet. Riječ je o jednoj prelijepoj sportskoj manifestaciji koja pokazuje da Drina nije granica, da Drina ne razdvaja, već da Drina spaja,“ rekao je Ivanović.

Zvorničani će bez dileme uživati u sportskom spektaklu u kojem će učestvovati 25 ekipa i 175 biciklista iz 30 zemalja. Trka će ove godine biti održana pod sloganom „Srbija i Srpska zajedno“, a prva etapa biće vožena od Beograda do Bijeljine.

Već pomenuta druga, od Zvornika do Vlasenice. Treća etapa krenuće iz Višegrada, a cilj je na Jahorini. Završna četvrta, voziće se od Doboja do Banjaluke, istakao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

„Trka će se održati po osamnaesti put ,a ovogodišnja etapa kroz Zvornik je jedna od najizazovnijih. Biciklisti startuju u Zvorniku, gdje voze tri kruga i idu prema Papraći, Šekovićima na putu do Vlasenice, ponovo odlaze u Zvornik, odakle će isto preko Papraće i Šekovića, ka Vlasenici, gde je krajnji cilj ove jako izazovne etape. Veliku podršku i ove godine imali smo od Vlada Republike Srpske i Srbije, a o kakvom je događaju riječ najbolje govori da su ga dvije Vlade proglasile događajem od najveće važnosti u oblasti sporta,“ istakao je Kuvalja.

Glavni ciljevi ovog sportskog događaja su afirmacija biciklizma, zdravog stila života i turistička promocija Srpske i Srbije.

b 2

„Biciklizam je jedan od najzdravijih sportova i u ekspanziji je. A ova trka pospješuje i formiranje novih biciklističkih klubova u Republici Srpskoj“ – poručio je predsjednik Biciklističkog saveza Republike Srpske Tihomir Kuvalja. Tokom održavanja biciklističke trke, saobraćaj će biti sukcesivno zaustavljan. „Bezbjednost je najvažnija. Uz pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslove Srbije vjerujem da će ona biti na maksimalnom nivou i ja im se ovim putem zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji,“ dodao je generalni sekretar Biciklističkog saveza Goran Guska.

Najveća biciklistička trka u regionu je već dugi niz godina u kalendaru Svjetske biciklističke unije i predstavlja jedan od najvećih sportskih događaja koji zajednički organizuju Srbija i Republika Srpska.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se