25.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Vojska Srbije: Na konkurs za pilota mogu se prijaviti i građani Republike Srpske

Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je mladiće i djevojke koji žele da stanu u stroj Vojske Srbije i dobiju zvanje pilota da se prijave na konkurs za Vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije koji je otvoren do 31. marta, a na ovaj konkurs mogu da se prijave i građani Republike Srpske koji ispunjavaju uslove konkursa.

Prijave za konkurs mogu da pošalju kandidati koji do kraja 2024. godine navršavaju do 27 godina i imaju diplomu osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta.

Kandidati koji ispune opšte uslove konkursa, kao i medicinske, psihološke i bezbjednosne provjere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku imaće priliku da postanu piloti aviona i helikoptera Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Najuspješniji među njima, nakon završenog šestomjesečnog osposobljavanja, dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i da kao oficiri roda avijacije nastave letačku obuku.

Kandidati koji podnesu prijavu za specijalnost pilot operater daljinski pilotiranog vazduhoplova ne upućuju se na selektivnu padobransku i letačku obuku.

Ove godine otvorena je i mogućnost za sve zainteresovane mladiće i devojke da konkurišu i za specijalnost pilot operater daljinski pilotiranog vazduhoplova, a ti kandidati se ne upućuju na selektivnu padobransku i letačku obuku.

Uz karijeru u Vojsci Srbije, Ratno vazduhoplovstvo i PVO Vojske Srbije mladim pilotima pružaju i mogućnost za stalnim usavršavanjem.

Prijave se mogu podnijeti u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu eUprave.

Konkurs je otvoren do 31. marta, a sve dodatne informacije o uslovima i načinu konkurisanja mogu se dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i PVO u Zemunu (Ulica Glavna broj 1) ili na brojeve telefona 011/3074-008 i 011/3074-027.

Tekst konkursa svi zainteresovani mogu da pronađu na sljedećem linku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se