6.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Predstavljena zbirka pjesama “Otisak niti” autora Snježane Đoković

U zvorničkom Domu omladine sinoć je predstavljena zbirka pjesama „Otisak niti“ autora Snježane Đoković iz Istočnog Sarajeva.

Đokovićeva je rekla Srni da su u zbirci obuhvaćene i rodoljubljive pjesme, odnosno pjesme koje je pisala u ratu i poratnim zbivanjima, a zatim u vremenu njene zrelosti.

Otisak niti je naziv od koje su me neki odgovorali jer bi, kao prva zbirka, moglo biti pretenciozno, međutim, to je upravo otisak moje duše koja je, poprilično, zgažena, nekim životnim okolnostima, pa sam na taj način sažela svu bol i ljubav u toj zbirci“, istakla je Đokovićeva.

Srn2024 2 20 2125183 6

Recenzent Goran Maksimović napisao je da poezija za Đokovićevu predstavlja „neumornu pletisanku“, a recenzent Aleksandra Šarenac opisala je „Otisak niti“ kao savršeno zaokružen ciklus od 24 pjesme.

Direktor izdvačke kuće „As oglas“ iz Zvornika Dejan Spasojević rekao je da je knjiga „Otisak niti“ nagrađena na šestim Drinskim književnim susretima, tačnije, našla se na drugom mjestu u kategoriji poezije za prvu knjigu u konkurenciji 36 rukopisa.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se