6.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Održan sastanak Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada Zvornika

Savjet za bezbjednost saobraćaja na putevima na području grada Zvornika, održao je danas redovnu sjednicu na kojoj su razmatrana aktuelna pitanja i problematika u okviru date oblasti.

Trenutno je akcenat usmjeren na realizaciju puta Zvornik – Šćemlija – Glumina, predstavljena je idejna trasa puta i analizirani su radovi ovog projekta za naredni period. Uporedno sa ovim projektom, priprema se izgradnja novog parking prostora u B-blokovima u okviru koga će biti izgrađeno i dječije igralište, a početak realizacije za isti se očekuje u najkraćem periodu.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović koji je predsjednik Savjeta, istakao je da prednost imaju prioritetni radovi, koji će u najkraćem periodu omogućiti bezbjednije uslove u saobraćaju, kao i riješiti najspornija pitanja o uređenju problema parking mjesta.

„Današnji sastanak smo iskoristili da predstavimo idejno rješenje trase puta, kao i idejno rješenje parking garaže i novog parking prostora u B-blokovima u sklopu koga će biti igrađeno i dječije igralište“, rekao je Ivanović.

Na sastanku su doneseni i zaključci o izgradnji trotoara sa jedne strane kolovozne trake u naseljima, gdje je to neophodno, zatim o uređenju postojećih i izgradnji novih autobuskih stajališta, te izgradnja novih parking mjesta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se