17 C
Zvornik
27. април 2024.

Neki novi vjetrovi sa Drine unose novi optimizam i nadu za fudbal u Zvorniku

ZVORNIK – Posle duže vremena Fudbalski klub Drina iz Zvornika organizovao je pres konferenciju. Nova uprava kluba iskoristila je priliku da se predstavi i najavi poteze na stabilizaciji kluba i statusa dostojnog prvoligaša. Podsjećamo, klub je je prošle godine ispao iz Prve lige Republike Srpske, ali je imao sreću da za ‘zelenim stolom’ ostane u Ligi. Posle nekoliko sramotnih poteza, stare uprave na čelu sa bivšim predsjednikom Mićom Jevtićem, koji je doveo klub do ispadanja, gdje smo vidjeli saopštenja koja se šalju porukama na Fejsbuku, bez pečata, bez informacija o stanju u klubu i mnoge druge sramotne poteze. Na presu održanom u četvrtak vidjeli smo potpuno novu priču i potpuno nove ljude, sa idejom o opstanku i razvitku kluba.

Novi predsjednik kluba, Jelenko Vasić, dobro pozano i afirmisano ime u Zvorniku, širom nam je otvorio vrata i rekao da su nam vrata kluba uvijek otvorena za sva pitanja.

Na Skupštini održanoj u februaru imenovane su nove organizacione strukture. Na ovoj skupštini izabran je predsjednik Upravnog odbora kluba – Jelenko Vasić, a za sportskog direktora izabran je Milan Đokić.

Vasić je novinarima na presu rekao da će ubuduće konferencije za medije biti redovne i vrata FK „Drina“ biti otvorena za sve ljude koji imaju iskrene namjere prema Drini.

  • Pres konferencija FK Drina 3
  • Pres konferencija FK Drina 2 1

-Još uvijek nismo potpuno preuzeli rukovodstvo kluba, ali ubrzo ćemo u potpunosti rukovoditi klubom i imati jasnu sliku što se tiče finansija. Konkretne buduće aktivnosti su izgradnja pomoćnog terena, renoviranje svlačionica i obezbjeđenje osnovnog budžeta u iznosu od 400 hiljada KM. Takođe mora se izvršiti revizija dosadašnjeg finansijskog poslovanja i ukoliko se utvrde nepravilnosti mi smo dužni da podnesemo krivičnu prijavu. Cilj je da u budućnosti klub bude samoodrživ i da ljudima bude čast sto su dio Drine – rekao je Vasić.

Pozitivne priče i entuzijazma nije falilo novom Predsjedniku ni novoizabranom rukovodstvu.

-Nova uprava je skup entuzijasta i ljudi koji vole Drinu, a u mogućnosti su da pomognu i da klub vrate na stare staze slave. Napravili smo klub prijatelja koji broji 15-tak privrednika koji će finansijski pomoći klubu. Novi članovi uprave su Jovan Gotovac, Stevo Savić, Neđo Stjepanović, Danijel Dragičević, Jovica Đurić, Miroslav Ivanović, Nebojša Galić – pojasnio je Jelenko Vasić predsjednik Fudbalskog kluba Drina.

Istakao je da je prije svega cilj da se klub stabilizuje organizaciono, da se povrati ugled u Savezu, a posebno među navijačima.

-Na polju infrastrukture saniraćemo nedostatke kojih ima i već pravimo planove o izgradnji pomoćnog terena na kojem bi trenirale sve selekcije. Počeli smo sanaciju krova, kako bi sanirali prokišnjavanje u svlačionice“, pojasnio je Vasić.

Na današnjoj konferenciji obratio se i šef stručnog štaba FK „Drina“ Mile Lazarević.

-Glavni cilj ove sezone je opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske. Šest igrača je došlo u klub, ali je na pauzi iz kluba otišlo šest igrača. Odigrali smo 7 pripremnih utakmica i samo smo jednu izgubili. Uslovi za treniranje nisu na zadovoljavajućem nivou, ali momci su izdržali pripreme. Nadamo se da će rezultati biti dobri – dodao je Lazarević

-Drina ima ime i kada odemo na gostovanja, drugi klubovi nas poštuju. Vrijeme je da se dokažemo i rezultatima – riječi su kapitena tima Danijela Ćuluma.

Na kraju konferencije iz kluba su još jednom pozvali građane Zvornika, ljubitelje fudbala da dođu na stadion i podrže  klub u subotu od 14h protiv „Famosa“.

  • Pres konferencija FK Drina 4 1
  • Pres konferencija FK Drina 5 1

Dolazak nove uprave u FK Drina vidljiva je na svakom koraku. Pored nabavke neophodne opreme radi se i na sređivanju infrastrukturnih nedostataka. Ko god prolazi pored stadiona primjetio je da se sanira krov na svlačionicama, a na tribinama se postavlja novo profesionalno ozvučenje. Utakmica za subotu u 14 časova se užurbano priprema te se čiste i pripremaju tribine kako bi primile sve ljubitelje fudbala u subotu kada u okviru 18. kola na našem stadionu gostuje FK Famos iz Istočne Ilidže.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se