20.9 C
Zvornik
27. април 2024.

Konkretan datum pregovora sa EU ili redefinisanje politike (VIDEO)

Ukoliko se desi odobravanje pregovaračkog procesa sa EU bez konkretnog datuma za BiH, redefinisaćemo našu politiku, rekao je dans lider SNSD-a Milorad Dodik.

– Ukoliko ne bude određen datum za pregovore BiH sa EU, biće to još jedna igra Evrope za njihove potrebe da bi se nekako „ispeglala“ iznenađujuća odluka za Ukrajinu – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sjednice Predsjedništva SNSD-a.

On je podsjetio da je SNSD u Predstavničkom domu PS BiH ranije dao saglasnost za usvajanje Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti po hitnom postupku i da partneri u vlasti na zajedničkom nivou nisu korektni jer ne poštuju dogovor o paketu zakona koji je ranije bio dogovoren.

Dodik je rekao da na nivou BiH ne postoji koalicija, već samo partneri u vlasti.

Govoreći o američkoj Ambasadi, Dodik je rekao da ova ambasada ne bi trebalo da se bavi pitanjem evropskog puta BiH.

– To je stari manir Amerikanaca, petljanje u unutrašnje stvari jedne zemlje. /Američki ambasador u BiH Majkl/ Marfi je ambasador samo u FBiH i ima uticaj samo na „Trojku“. On remeti dogovor iz Laktaša, kao i dogovor iz Sarajeva. I jedan i drugi on je „razvalio“ – rekao je Dodik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se