20.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Ko su uhapšeni u sinoćnoj akciji MUP-a Srpske na području Bijeljine

U velikoj policijskoj akciji na području Bijeljine i Zvornika uhapšeno je više lica koja se dovode u vezu sa kriminalnim aktivnostima.

Portal ATV nezvanično javlja da su uhapšeni su Radan Dotlić, Željko Simić, Danijel Planinčić, Deni Savić, Dejan Šarić i Boško Ćuk u Bijeljini. Sva lica dobro su poznata policiji.

Radan Dotlić i Željko Simić hapšeni su u akciji „Koktel“ zbog teških krivični djela. Njih dvojica se povezuju sa kriminalnom grupom Zlatana Ćuka, a u pomenutoj akciji hapšeni su zbog prometa drogom.

Danijel Planinčić je odležao kaznu od šest i po godina zbog učešća u stravičnim zločinama Turkovićeve grupe. Presuda je izrečena nakon što je sporazumno priznao da je učestvovao u ubistvu Marija Tolića, Vernera Ajdarija, odnosno zakopavanju njihovih tijela, a bio je prisutan i kada je Milenko Lakić ubio Rajka Milovanovića, nakon što je sam sebi iskopao raku.

Planinčić se sporazumom obavezao da će tokom suđenja Zijadu Turkoviću svjedočiti u korist Tužilaštva BiH, što je na kraju odbio. Prvobitno je novčano kažnjen sa 10.000 KM, a kada je ponovo odbio da svjedoči osuđen je na mjesec dana zatvora.

Nakon što je Danijel Planinčić odbio da svjedoči u Sudu BiH, tužilac Dijana Kajmaković sudu je saopštila da je on uplašen jer je dobijao prijetnje. Potom je podsjetila da je Milenko Lakić na ročištu o priznanju krivice Planinčiću rekao: „Vodi računa šta radiš. Rajko ti je poručio da je hladno tamo gdje ćeš ići i da poneseš deku“. Planinčić je na to reagovao tvrdio da se ne boji ničega, ali je ipak odbio da svjedoči.

Deni Savić i Dejan Šarić hapšeni su u Bijeljini nakon ubistva policijskog Nenada Markovića.

Boško Ćuk je dio kriminalne grupe njegovog sina Zlatana Ćuka, kao i ostali uhapšeni u sinoćnoj akciji policije. Zlatan Ćuk važi za krijumčara narkotika i pominje se u više istraga Tužilaštva BiH i MUP-a Srpske, a koje se sprovode pomoću podataka iz aplikacije ”Skaj”. Duže vrijeme se nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica. Ćuk se pominje i u optužnici protiv organizovane kriminalne grupe Dalibora Railića, osumnjičene za trgovinu drogom i ubistvo načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Prema optužnici, Railić je upravo od Ćuka nabavljao određenu količinu narkotika, što je otkriveno dekripcijom Skaj komunikacija.

Ime Ćuka u javnosti je isplivalo i u predmetu protiv Darka Еleza, koji je bio pod istragom zbog sumnje da je planirao Ćukovu likvidaciju.

Široj javnosti Ćuk je postao poznat po „kokainskoj žurci“ kada je, tokom pandemije korona virusa i potpunog lokdauna uhapšen u vikendici u Suvom Polju kod Bijeljine zajedno sa starletom Tijanom Maksimović zvanom Tijana Ajfon i još 14 osoba. I prije toga važio je za bezbjednosno interesantno lice.

Na nekoliko lokacija sprovođene su racije, postavljeni su i punktovi na kojima su policijski službenici kontrolisali sva vozila i vozače.

Akciju su sprovodili policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, kao i PU Bijeljina i Zvornik u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Bijeljini.

Slične akcije ranije su sprovođene na području Prijedora i Banjaluke nakon ubistva načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, kao i na području Sokoca i Zvornika…

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se