6.4 C
Zvornik
28. фебруар 2024.

Dodik: Ako se volja stranca donesena u ljetnikovcu smatra zakonom, tražiću da mi se sudi u kafani

U normalnim zemljama zakoni se donose u parlamentu i samo u parlamentu. U normalnim zemljama u sudu se sudi po tim zakonima i samo po tim zakonima.

Poručio je ovo predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na društvenoj mreži Iks uoči ročišta pred Sudom BiH u Sarajevu zbog nepoštivanja odluka Kristijana Šmita.

„Ako je u BiH donošenje zakona izmješteno iz parlamenta, logično je da i suđenje bude izmješteno iz sudnice. Ako se lična volja stranca samozvanca donesena u ljetnikovcu smatra zakonom, onda ću tražiti da mi se za nepoštovanje te volje sudi u kafani“, naveo je Dodik.

U istom tonu je nastavio te je rekao „ako je neko riješio da od BiH napravi nenormalnu zemlju, onda neka bude nenormalna do kraja.“

„Ako je ludilo, neka bude totalno. Ako neko od BiH pravi cirkus, neka bude kompletan. Za sve ovo, kako rekoše bošnjački političari, BiH je dobila snažnu i nedvosmislenu podršku. Nećemo se valjda, što su govorili komunisti, ‘držati zakona i Ustava, k’o pijan plota’“, duhovito je konstatovao predsjednik Srpske.

Pred Sudom BiH u Sarajevu za danas je zakazan pretres u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Pretres će biti održan samo za Dodika, s obzirom da Sud BiH nije prihvatio zahtjev da se predmet protiv predsjednika Republike ponovo spoji sa predmetom protiv vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se