17 C
Zvornik
27. април 2024.

Alarmantno u Hrvatskoj, saziva se sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović predložio je premijeru Andreju Plenkoviću sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Milanović je naveo, da sjednicu treba sazvati zbog vanredne i neočekivane situacije u hrvatskom pravosuđu.

U pismu upućenom Plenkoviću, Milanović je naveo da trenutna situacija negativno utiče, a mogla bi i u budućnosti negativno uticati, na usklađeno djelovanje i stabilnost državne vlasti, te na nacionalnu bezbjednost Hrvatske.

Milanović, pozivajući se na Zakon o bezbjednosno-obaveštajnom sistemu Hrvatske, podsjetio je da su jedino Plenković i on, kao predsjednici Vlade i Republike, ovlašćeni da se dogovore i sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

– Očekujem da ćete i Vi prepoznati potrebu i prihvatiti moj prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost u što kraćem roku – naveo je Milanović.

Milanović je ovaj prijedlog Plenkoviću uputio nakon što je u subotu optužio vladinog kandidata za vrhovnog državnog tužioca Ivana Turudića da se kao predsjednik Županijskog suda sastajao sa Zdravkom Mamićem dok je bio osumnjičeni, ali i kasnije kada je bio pod istragom.

Milanović je rekao da Turudić ima dosta bezbjednosnih prepreka da bude izabran za vrhovnog državnog tužioca, te da ne bi trebalo da bude ni sudija Županijskog suda.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se