15.4 C
Zvornik
09. мај 2024.

Srednjoškolci sa dva projekta učestvuju na Sajmu turizma u Ljubljani

Učenici Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Petar Kočić“ iz Zvornika učestvovaće na Sajmu turizma u Sloveniji u srijedu, 31. januara, gdje će se predstaviti projektima „Šljiva, ponos našeg kraja“ i „Trpeza naših predaka – sa ajvarom sve je ukusnije“.

Direktor SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić rekla je novinarima da će se ova srednjoškolska ustanova na Sajmu turizma, koji ima međunarodni karakter, predstaviti, kao i prethodnih godina, sa dva projekta.

„Prvi projekat bazira se na organizaciji Festivala domaćih proizvoda prepoznatljivih za naše podneblje, a to su proizvodi od šljive, a drugi se vezuje za ajvar“, pojasnila je Pisićeva, te dodala da je cilj projekta predstavljanje gastronomske i ugostiteljske ponude zvorničke regije na slovenačkom prostoru.

Ona je rekla da će na takmičenju biti predstavljeno 28 projekata škola iz Hrvatske, Italije, Republike Srpske i Slovenije.

Zvornički učenici i profesori u Sloveniju putuju u utorak, 30. januara, dan prije održavanja Sajma u LJubljani, a nakon učešća na Sajmu, biće gosti kod vršnjaka iz Srednje škole „Srečko Kosovel“ iz Sežane sa kojom SŠC „Petar Kočić“ ima dugogodišnju prijateljsku saradnju.

Mentori učenicima za ove projekte su profesori Andrijana Slavkić i Miljan Vlačić.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se