8.4 C
Zvornik
29. април 2024.

„Srbi za Srbe“ oborili rekord po prikupljanju donacija u prethodnoj godini

Srbi za Srbe jedna su od najvećih humanitarnih organizacija u svijetu, usrećili su brojne porodice, izgradili kuće i mališanima vratili osmijeh na lice.

Predsjednik humanitarne organizacije Srbi za Srbe Saša Vignjević rekao je da je 2023. godina bila jako dobra sa obzirom na inflaciju koja se manifestovala na rad ove organizacije.

„Možemo da kažemo da smo uspješno završili godinu. Ono što svakako jeste ta negativna strana što smo naravno očekujući da ćemo pomoći više porodica, pomogni nešto manje, jer je glavni razlog inflacija i poskupljenja“, rekao je Vignjević.

On je istakao da je humanitarna organizacija pomogla preko 230 porodica širom Balkana.

„Na prostoru Srpske i FBiH pomogli smo je 20 porodica. Za 2024. godinu ostalo je 15 porodica koje smo obišli i namjeravali da im pomognemo, ali su zbog nedostatka sredstava, ostavljeni za 2024. godinu“, rekao je Vignjević.

On je istakao da je glavni prioritet u ovoj godini da se pomognu sve te posjećene porodice.

„2023. je bila uspješna. Oborili smo rekord po prikupljanju donacija, prikupljeno je preko 3, 3 miliona evra donacija, u samoj Srpskoj između 900 hiljada KM“, rekao je Vignjević.

On je naglasio da je to jako uspješan rezultat.

„Sada je neka gruba procjena da imamo 100 hiljada donatora širom svijeta. U prošloj godini su iz preko 50 zemalja stigle donacije. Ljudi jesu glavna pokretačka snaga organizacije“, jasan je Vignjević.

IzvorATV

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se