15.9 C
Zvornik
27. фебруар 2024.

Ivanović: Obezbijeđen prostor za 700 mališana

Grad Zvornik je proširio kapacitete Dječijeg vrtića „Naša radost“ u Zvorniku preuzimanjem dječijeg vrtića kompanije Alumine „Neven“ u Karakaju.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović rekao je novinarima da je Gradska uprava dosadašnjim aktivnostima uspjela da obezbijedi prostor za 700 mališana.

„Posljednjom rekonstrukcijom u objektu vrtića Neven osigurali smo prijem dodatnog broja mališana u postojeće grupe“, rekao je gradonačenik.

Ivanović je dodao da u svim mjesnim zajednicama gdje ima formirana grupa predškolske djece, najmanje petoro ili šestoro, Gradska uprava finansira predškolski program tokom cijele školske godine, po čemu je Zvornik jedinstveni u Republici Srpskoj.

a 1

„Ukupna izdvajanja za obrazovanje i mlade u budžetu grada Zvornika za 2024. godinu biće blizu 5.000.000 KM“, rekao je Ivanović.

U Zvorniku se posljednjih godina povećava broj objekata za predškolsko obrazovanje, tako da trenutno Dječiji vrtić „Naša radost“ ima tri objekta u gradu i četvrti u naselju Karakaj.

Iz Gradske uprave je najavljeno da će i u narednom periodu biti nastavljeno sa proširenjem i izgradnjom kapaciteta za predškolsko vaspitanje.

ab 1 1

Direktor Dječijeg vrtića „Naša radost“ Maja Soro rekla je da ova ustanova nastavlja da objedinjnjuje igru i obrazovanju stvarajući time da svako dijete ima priliku da zadovoljno raste.

„Jedan od važnih koraka koje smo preduzeli jeste proširenje kapaciteta. Uspješno smo završili rekonstrukciju prostora, stvarajući dodatnih 14 mjesta u jasličkoj grupi“, rekla je ona.

Ističući da će doći i do popunjavanja postojećih vrtićkih grupa, Soro je najavila da će od 1. februara, još 42 mališana moći će da započne predškolsko obrazovanje u ovoj ustanovi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se