8.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Dodik darovao zlatnikom 25 beba rođenih na 9. januar

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik povodom obilježavanja Dana Republike Srpske darovao je zlatnikom 25 beba rođenih na 9. januar, i čestitao ponosnim roditeljima koji su dobili nove članove porodice.

Dodik je poručio da je s radošću primio ove lijepe vijesti, i izrazio nadu da ćemo zajedno svjedočiti sve većem broju rođene djece u Srpskoj.

– Raduje me da imam priliku da kao predsjednik Republike darujem sve bebe rođene na Dan Republike Srpske kako bi od dana rođenja naša djeca osjetila radost ovog velikog dana. Djeca su naše najveće bogatstvo, budućnost i simbol slobode – rekao je Dodik.

Na inicijativu predsjednika Milorada Dodika, Republika Srpska je uvela praksu dodjele zlatnika bebama rođenim 9. januara.

U bolnicama širom Srpske na 9. januar 2024. godine rođeno je 10 djevojčica i 15 dječaka.

Na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske rođeno je šest, u Bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini četiri, Bolnici Gradiška tri, Univerzitetskoj bolnici Foča jedno, te u olnicama „Srbija“ u Istočnom Sarajevu tri, „Sveti apostol Luka“ u Doboju pet, u Zvorniku dvije i Prijedoru jedna beba.

Direktori bolnica uručiće zlatnike tokom današnjeg dana, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se