13.1 C
Zvornik
02. мај 2024.

Dodik američkoj Ambasadi: Licemjerno je govoriti da ste prijatelj BiH, a saplićete je na svakom koraku

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je danas da bi članovi američke Ambasade u BiH trebali pustiti lidere u BiH da se sami dogovaraju, uz pitanje da li oni imaju poslanike u skupštinama.

„Da li to i koliko Ambasada SAD u Sarajevu ima poslanika u skupštinama u BiH? Trebalo bi da kao gosti nemaju nijednog i puste nas da se sami dogovaramo“, naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Mi ovdje živimo i kako se dogovorimo, tako će nam biti, poručio je predsjednik Republike Srpske.

„Ako Ambasada ima svoje poslanike, kažite nam ko su i neka osnuju poslaničke klubove Majkla Marfija. Čisto da znamo s kim da razgovaramo. Licemjerno je govoriti da ste prijatelj BiH, a saplićete je na svakom koraku i minirate svaki dogovor demokratski izabranih predstavnika tri naroda“, istakao je Dodik.

Ambasada SAD u BiH juče je saopštila da je pitanje provođenja odluka Еvropskog suda za ljudska prava ključno, te da se najistaknutija od tih odluka tiče izbora Predsjedništva BiH, što ne može biti regulisano samo izmjenama Izbornog zakona. Dodali su da je Еvropski sud za ljudska prava donio nekoliko odluka u kojima se domaćim političkim liderima nalaže da izmijene dejtonski Ustav, a da je ЕU naglasila da BiH ne može ući u Uniju bez toga.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se