4.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Dodik: 9. januar je Dan Republike i to niko ne može da zabrani

Deveti januar je Dan Republike, to ne može da bude nijedan drugi dan i mi ćemo ostati privrženi tom datumu, poručio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad.

– Ne može neko sa strane doći i nama reći šta ćemo obilježavati. To je isto kao kad bi neko došao i nama rekao da 7. januar nije Božić, tako mi to gledamo – rekao je Dodik u Banjaluci.

On je podsjetio da je Republika Srpska nastala 9. januara 1992. godine, a da je kasnije Ustavni sud BiH, odnosno strane i bošnjačke sudije u ovom sudu okarakterisale da, kako kaže, taj datum nekog vrijeđa, iako ne vrijeđa nikoga.

– 9. januar je istinski i iskonski dan koji smo mi Srbi na ovim prostorima odredili. Odreći se tog dana, jednako je odreći se sebe, svoje istorije, pogaziti sve, prihvatiti da ste spremni da slušate diktat muslimana i stranaca i na taj način mijenjate svoj karakter i obilježje, a to nije moguće – istakao je Dodik.

On je naglasio da su Srbi 9. januara donijeli odluku istorijskog karaktera koju su potvrdili na referendumu na kojem su jasno rekli da je 9. januar Dan Republike.

– Ne postoji sila koja bi to mogla da zabrani – poručio je Dodik i dodao da je ponosan na narod koji se okuplja tog dana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se