4.4 C
Zvornik
28. април 2024.

Milići: Apel stanovništvu da ne pale vartu na otvorenom

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Milići uputila je danas apel stanovništvu da zbog olujnog vremena ne lože vatru na otvorenom, a posebno apeluju na stanare zgrada koji pepeo bacaju u kontejnere, da vode računa jer požar može prouzrokovati nesagledive posljedice.

Starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Milići Miodrag Pantić rekao je da često intervenišu na gašenju kontejnera jer građani prosipaju pepeo u kojem ima žara, a u kontejnerima se nalaze papiri, plastične flaše i drugi zapaljivi materijal, koji pogoduje nastanku i širenju požara.

Pantić je napomenuo da su sinoć u 18.20 časova dobili dojavu da u milićkom naselju Podgora gori kuća Ratka Simića, nakon čega su izašli na teren i brzom intervencijom ugasili požar koji je zahvatio ulazna vrata.

„U kući duže vrijeme ne živi niko, uzrok požara nije poznat, sreća je što se nije proširio, pa je i materijalna šteta manja“, rekao je Pantić i naveo da je o događaju obaviještena Policijska stanica Milići čiji pripadnici će danas izvršiti uviđaj.

Milićki vatrogasci su u protekla 24 časa imali intervenciju i u naselju Mišići gdje su sa puta uklonili drvo koje je oborio jak vjetar.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se