17 C
Zvornik
27. април 2024.

Iz Srednjoškolskog centra „Petar Kočić“ demantuju navode o zataškavanju vršnjačkog nasilja

ZVORNIK – Povodom informacija koje su se pojavile na društvenim mrežama i nekim portalima o vršnjačkom nasilju u SŠC „Petar Kočić“ Zvornik, oglasila se i škola zvaničnim saopštenjem.

Iz škole su odgovorili na navode da je jedan učenik od strane druge dvojice učenika u školskom toaletu zatvoren i nad njim vršeno nasilje i da jedan od profesora nije reagovao na situaciju dok je bio prisutan.

U saopštenju, koje je stiglo u toku dana iz škole, kažu da su u pitanju neistinite informacije na društvenim mrežama kojima se pokušava urušiti ugled ove obrazovne ustanove.

Kako se kaže u saopštenjum odjeljenjski starješina, pedagoško–psihološka služba i menadžment škole u skladu sa procedurom uzeli su izjave od učenika i profesora koji je bio na času, a 30. novembra na odjeljenjskom vijeću je izrečena vaspitno–disciplinska mjera.

-Pedagoško-psihološka služba, odjeljenjski starješina, menadžment škole i roditelji učenika su svakodnevno angažovani u prevazilaženju problema i stvaranju pozitivne klime u odjeljenju, koja je u prethodnom periodu bila narušena. O anganžmanu odjeljenjskom starješine, pedagoško–psihološke službe i menadžmenta škole može posvjedočiti svaki roditelj ovog odjeljenja. Sva dokumentacija o vođenju postupka dostupna je u školi.

Navodni događaj se desio u muškom toaletu i prijavljen je od strane roditelja učenika u PU Zvornik, dva dana prije nego što je škola upoznata sa tim, kažu u saopštenju iz škole i dodaju da je 4. decembra učenik u prisustvu roditelja dao izjavu o tom događaju u pedagoško–psihološkoj službi. Nakon toga su pozvani na razgovor učenici, učesnici događaja po prijavi ovog roditelja i njihovi roditelji, koji su se odazvali na poziv istog dana.

-Shodno tome, ponovo demantujemo navode ovog roditelja da škola nije pravovremeno odreagovala i da se slučaj pokušao zataškati. Navodimo da je kompletan postupak u proceduri, a za onaj dio za koji je škola imala saznanja učenik je kažnjen adekvatnom vaspitno–disciplinskom mjerom koju je predložilo Odjeljenjsko vijeće. Kontinuirano obavljamo razgovore sa učenicima i pokušavamo stvoriti pozitivnu klimu u ovom odjeljenju, kako bi se djeca vratila svojim svakodnevnim obavezama i kako bi postigli što bolji uspjeh na polugodištu. Naročito je jako ružno isticati kako se u našoj obrazovnoj ustanovi stvari pokušavaju zataškavati zbog ugleda ustanove i direktora. Uspjesi naših učenika koji su se obrazovali i obrazuju u ovoj ustanovi sasvim dovoljno govore, a takođe i komunikacija sa svim roditeljima je na najvišem nivou. U ovoj obrazovnoj ustanovi rade stručni, čestiti i predani ljudi koji vole svoj posao i kojima su učenici na prvom mjestu. Ni jedan od učenika nije zaštićen, svi imaju svoja prava ali i obaveze. Mi smo jedna od najvećih i najboljih obrazovnih ustanova i nećemo dozvoliti da se na ovakav način pokušava narušiti ugled institucije. Kada je u pitanju ovaj slučaj nastavljamo sa zakonskom procedurom. U ponedjeljak 11. 12. 2023. godine će biti održan sastanak tima „Briga o djeci – zajednička odgovornost i obaveza“ u našoj školi.

„Svaki učenik – ličnost vrijedna naše pažnje“ – to je misija škole i niko od nas ne pravi nikakve klasifikacije prema društvenom statusu – saopštavaju iz SŠ „Petar Kočić“ Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se