6.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Grupa pripravnika odradila staž u zvorničkoj Gradskoj upravi

Danas je grupa od 24 visokoobrazovana mlada čovjeka završila jednogodišnji pripravnički staž. Prema riječima gradonačelnika Zvornika Bojana Ivanovića ovo je bila prilika za sve njih da steknu iskustvo za polaganje državnog ispita, neophodnog za rad u upravi, ali i da osjete stanje na tržištu rada.

„Bila je ovo veoma dobra generacija pripravnika, kako ih ocjenjuju njihovi neposredni rukovodioci. Siguran sam da će mnogi od njih veoma brzo naći odgovarajući posao, neki će se vjerovatno vremenom vratiti u lokalnu administraciju, a neki će radni odnos zasnovati u realnom sektoru. Imajući u vidu njihovo znanje koje su pokazali, smatram da neće biti problema za njihov budući angažman,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.

U Gradskoj upravi grada Zvornika iskustvo su sticali diplomirani ekonomisti, pravnici, sociolozi, građevinski, poljoprivredni i inženjeri tehnologije, te poslovni informatičari. Jedna od njih je Stojana Dragutinović, master sociolog.

„Zahvalila bih se svim kolegama koje su me srdačno dočekale i hvala im na svemu što su mi u ovih godinu dana pružili, uključujući me u svoje poslove, omogućivši mi da se moj dijapazon interesovanja jako proširi. Veoma sam zadovoljna kako je protekla ova godina dana na poslu,“ istakla je Stojana.

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske djelimično je finansirao 20 pripravnika, a Grad Zvornik je finansirao 60% troškova. Ranije, u junu ove godine šest pripravnika sa srednjom stručnom spremom odradilo je staž u Gradskoj upravi.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se