25.4 C
Zvornik
06. мај 2024.

Gradonačelnik Zvornika u šetnji za podršku osobama sa invaliditetom

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, 3. decembra, Udruženje „Dječija nada“ iz Zvornika organizovalo je šetnju od Gradske uprave do fontane u centru grada u kojoj su sa osobama sa invaliditetom učestvovali gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Zvornika, medicinari, vatrogasci, prosvjetni radnici i ostali građani.

„Cilj nam je da poboljšamo kvalitet života osoba sa invaliditetom kreirajući partnerski odnos sa drugim udruženjima i institucijama. Grad Zvornik kroz različite programe u gradskom budžetu podstiče veće uključivanje osoba sa invaliditetom u sistem, u procese donošenja odluka na lokalnom nivou. Svaka naša aktivnost ima za cilj da pomogne građanima Zvornika, bez obzira u koju kategoriju stanovništva spadaju,“ rekao je gradonačelnik Bojan Ivanović nakon šetnje.

b 1

Članovi Udruženja „Dječija nada“ organizovali su niz aktivnosti, kojima se podiže svijest kod građana o važnosti zajedničke akcije.

„Nakon šetnje pustili smo balone različitih boja sa porukom da su oni svi različitih boja, ali su svi poletjeli. Njihov let na zavisi od boje već od helijuma, a mi, građani Zvornika, treba da budemo kao helijum, da pomognemo osobama sa invaliditetom, ali ne samo njima već i svim sugrađanima koji su nekada osjetili da su odbačeni ili su zaboravljeni,“ istakla je Manuela Čanković, članica udruženja.

Udruženje postoji dvije godine i njihov rad se zasniva na različitima aktivnostima. Međunarodni dan osoba sa invaliditetom je jedan dan u međunarodnom kalendaru, ali simbolizuje akcije koje treba da preduzmemo svakog dana, kako bismo stvorili različite i prihvatljive zajednice.

a 3

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se