12 C
Zvornik
28. април 2024.

Bratunac: Vehid Dedić podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Skupštine

Potpredsjednik Skupštine opštine Bratunac Vehid Dedić podnio je ostavku na ovu funkciju nakon što je protiv njega podnesena prijava zbog ratne biografije, učešća u zloglasnoj jedinici „El mudžahedin“ i prijetnji koje je javno iznio govoreći o svom ratnom putu.

Dedić je obrazložio da ostavku podnosi „iz privatnih razloga i novonastalih obaveza koje je preduzeo u prethodnom periodu“.

– Smatram da nisam u mogućnosti navedenu poziciju obavljati na adekvatan način – naveo je Dedić u ostavci koju je podnio u ponedjeljak, 18. decembra.

Sekretar Skupštine opštine Ivana Milanović potvrdila je da je Dedić podnio ostavku i da će se na sjednici lokalnog parlamenta naći 26. decembra.

Kolegijum Skupštine opštine Bratunac je na sjednici 15. decembra prihvatio inicijativu Kluba odbornika SNSD-a da na dnevnom redu naredne sjednice lokalnog parlamenta bude razmatrana smjena Dedića sa dužnosti potpredsjednika Skupštine.

Razlog za inicijativu za Dedićevu smjenu je njegov ratni put i javno iznošenje želje da bi klao sve što je srpsko.

Prijavu protiv Dedića zbog tih prijetnji je 8. decembra podnio predsjednik Udruženja građana „Istočna alternativa“ Republike Srpske Vojin Pavlović koji je pojasnio da postoji video-snimak koji se može naći na društvenim mrežama u kojem Dedić govori o svom ratnom putu i želji „da kolje sve što je srpsko“.

Policijska stanica u Bratuncu je 8. decembra primila prijavu zbog širenja mržnje na nacionalnoj osnovi.

Dedićev nastup u javnosti izazvao je oštru osudu organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se