6.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Bratunac: Novčana pomoć opštine za 260 penzionera

 Načelnik opštine Bratunac Lazar Prodanović juče je potpisao ugovore sa 110 penzionera sa najnižom penzijom u ovoj lokalnoj zajednici za dodjelu opštinske jednokratne pomoći od po 100 KM.

Jednokratna novčana pomoć ovim penzionerima biće isplaćena do kraja sedmice.

Ranije je jednokratna pomoć uplaćena za 150 penzionera sa najnižom penzijom čime je obuhvaćeno ukupno njih 260 u ovoj godini.

Prodanović je rekao da zna u kakvoj situaciji žive penzioneri i da je ovo samo mala pomoć, ali da kao opština moraju uraditi mnogo više.

On je istakao da je ovo samo jedna mjera pomoći penzionerima, te da opština kroz Centar za socijalni rad mjesečno isplaćuje 60.000 KM za socijalna davanja među kojima su penzioneri, a tu je i Udruženje penzionera Bratunac, koje ove godine ima uvećan budžet koji iznosi 20.000 KM.

„Znam da sve to nije dovoljno, ali kao lokalna zajednica moramo uraditi mnogo više za penzionere, čiji je broj veći od broja zaposlenih u ovoj opštini“, rekao je Prodanović, prenosi Srna.

On je pozvao i odbornike iz lokalnog parlamenta da zajedno rade na stvaranju boljih uslova za život u ovoj opštini, zadržavanju stanovnika i smanjenju migracija, ali i povratku onih koji su otišli.

„Ove godine smo zbog smjena i duplih funkcija isplatili 300.000 KM na ime plata i doprinosa što je previše i za mnogo veće i bogatije opštine. Taj novac bi mogao da bude iskorišten za socijalna davanja i unapređivanje kvaliteta života u ovoj opštini, zato je važno da svi zajedno budemo odgovorniji i radimo u interesu građana“, naglasio je Prodanović.

On je istakao da su, zahvaljujući Vladi Republike Srpske, kao i drugim državnim institucijama, sanirana dugovanja opštine, koja su po njegovom dolasku bila 1,4 miliona KM, a realizuju se i drugi projekti uređenja opštine.

Prodanović je ukazao da je jedan od primarnih podsticaja ove godine bio za rađanje djece, za šta je isplaćeno 67.000 KM za prvo, drugo, treće i više djece, te da će isplate biti nastavljene.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se