6.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Vasilić: U oktobru evidentirano 45 ilegalnih migranata

Zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik Vladan Vasilić rekao je danas da je na području ove uprave u oktobru evidentirano 45 ilegalnih migranata, što je manje za 65 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Vasilić je na konferenciji za novinare izjavio da nije bilo evidentiranih krivičnih djela koje su počinili migranti, niti krivičnih djela ili prekršaja koja su počinjena nad ilegalnim migrantima.

On je naglasio da je na području u nadležnosti Policijske uprave Zvornik u oktobru evidentrano 57 krivičnih djela, što je manje za 19,7 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te da je broj prekršaja javnog reda i mira u oktobru iznosio 35, što je manje za 47,8 odsto nego u istom periodu prethodne godine.

Vasilić je rekao da je bezbjednosna situacija na području Policijske uprave Zvornik za posmatrani period zadovoljavajuća.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik Dragoslav Ostojić rekao je da je na području ove uprave u oktobru evidentirano 47 saobraćajnih nezgoda, za jednu više nego u istom periodu prošle godine.

„Od ukupno 47 saobraćajnih nezgoda, dvije su bile sa dva poginila lica, sedam sa teško i 11 sa lakše povrijeđenim licima, dok je 27 saobraćajna nezgoda bila sa materijalnom štetom“, rekao je Ostojić.

Prema njegovim riječima, u oktobru ove godine policija je kontrolisala 552 uččesnika u saobraćaju i izdala 1.520 prekršajnih naloga.

Ostojić je dodao da je u tom mjesecu iz saobraćaja isključeno 19 vozila i 55 vozača i naglasio da je najdominantniji uzrok saobraćajnih nezgoda brzina vožnje koja nije prilagođena uslovima puta, strana kretanja i vožnja unazad.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da je u oktobru na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik evidentirano 57 krivičnih djela, što je za 14 krivičnih djela, ili 19,7 odsto, manje u odnosu na isti period prošle godine.

„Zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima je podneseno 48 izvještaja i prijavljeno 45 lica, od kojih su 13 povratnici u činjenju krivičnih djela, dok maloljetnih izvršilaca krivičnih djela nije bilo“, rekao je Savić.

On je pojasnio da je od tog broja evidentiranih krivičnih djela, 36 izvršeno po poznatom, a 21 po nepoznatom počiniocu.

Prema njegovim riječima, u oktobru je rasvijetljeno 12 krivičnih djela, čime koeficijent ukupne rasvjetljenosti po poznatom izvršiocu iznosi 81,4 odsto, dok koeficijent rasvjetljenosti krivičnih djela po nepoznatom izvriocu iznosi 52,17 odsto.

Savić je rekao da je materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosila 134.876 KM.

On je dodao da je od ukupno evidentiranih krivičnih djela, 46 bilo iz oblasti opšteg kriminaliteta, četiri iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i sedam krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta.

IzvorSRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se