19.4 C
Zvornik
30. април 2024.

Upaljen žuti meteoalarm: „Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar“

Meteoalarm je objavio žuto upozorenje za veći dio BiH zbog najavljenog vjetra, koji će duvati i do 70 kilometara na čas, saopšteno je iz RHMZ.

Za regiju Banjaluka upozorenje je izdato zbog najavljenih udara vjetra jačine između 40 i 60 kilometara na čas, dok je za prijedorsku regiju prognozirano da će udari vjetra biti između 50 i 70 kilometara na čas.

„Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar“, objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako je najavio RHMZ, žuto upozorenje zbog najavljene kiše izdato je za regije Višegrada, Sarajeva i Tuzle.

Za regiju Višegrad očekuje se količina padavina između 20 i 40 litara po metru kvadratnom.

„Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju usljed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila zbog padavina“, navedeno je u upozorenju.

Za regije Bihaća, Livna, Sarajeva i Tuzle upozorenje je izdato zbog najavljenih udara vjetra između 40 i 60 kilometara na čas.

Za sarajevsku regiju upozorenje je izdato i jer se očekuje količina padavina između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, a za regiju Tuzle očekivana količina padavina je između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom. 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se