12.4 C
Zvornik
27. јул 2024.

U utorak neradan dan u Republici Srpskoj

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, 21. novembar 2023. godine (utorak), Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, je republički praznik i neradni dan, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srpske.

Prema Odluci o radnom vremenu u dane republičkih praznika Grada Zvornika dužne su da rade zdravstvene ustanove, apoteke i preduzeća za snabdijevanje vodom, kao i električnom energijom, prevoz putnika, preduzeća za održavanje puteva i vatrogasna jedinica. U ovim preduzećima, ustanovama i organizacijama obavezno je organizovanje rada i dežurstva u obimu potrebnom za funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti i za pružanje neophodnih usluga građanima.

U utorak do 15.00 časova mogu da rade prodajni objekti pretežno prehrambene robe, kiosci za prodaju štampe, butici, prodavnice cvijeća, frizeri i uslužne djelatnosti, radionice održavanja i popravke motornih vozila. Ova Odluka se ne odnosi na ugostiteljske objekte, koji mogu da rade u radnom vremenu za radne dane utvrđenim Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na području grada Zvornika.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se