15.4 C
Zvornik
06. мај 2024.

Održana info sesija o energetskoj efikasnosti u stambenom sektoru u Zvorniku

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa Gradskom upravom grada Zvornik, održao je danas informativnu sesiju posvećenu energetskoj efikasnosti u stambenom sektoru na kojoj su prisustvovali predstavnici mjesnih zajednica, domaćinstava i zajednica etažnih vlasnika sa područja grada Zvornika.

Tokom sesije koja se održava u okviru projekta: „Dekarbonizacija u stambenom sektoru Bosne i Hercegovine“, predstavljeni su osnovni elementi studije energetske efikasnosti stambenih objekata, kao i podrška poboljšanja EE stambenog sektora u gradu Zvornik.Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović, pozdravio je prisutne istakavši važnost upravljanja energetskom potrošnjom za zajednicu u cjelini.

a 8

Grad Zvornik jedna je od 36 lokalnih samouprava, koje su potpisale Sporazum gradonačelnika za klimu i energiju i usvojile Akcioni plan održivog upravljanja energijom i prilagođavanja klimatskim promjenama (Sustainable Energy and Climate Action Plan – SECAP).Evropska Unija napravila je klimatsko-energetski okvir do 2030. godine, a cilj im je smanjenje emisije gasova koji izazivaju efekat staklene bašte za najmanje 55%, dok je povećanje energetske efikasnosti planirano za 36%.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se