17 C
Zvornik
27. април 2024.

Održan pomen na Glođanskom brdu

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Miloš Tomić i delegacija Gradske uprave grada Zvornika položili su vijence na spomen obilježje na Glođanskom brdu povodom 31. godišnjice stradanja 126 srpskih boraca i civila.

Parastosu na Glođanskom brdu, koji je služilo zvorničko sveštenstvo, prisustvovale su porodice poginulih boraca i civila. Igor Ložnjaković, čiji je otac nestao na Glođanskom brdu, smatra da je minimum našeg djelovanja odavanje počasti ljudima koji su nam podarili slobodu u kojoj uživamo. Stanka Vuković, jedna od prisutnih, već 31 godinu traži brata: “Niko ne odgovara za gubitak mog brata, 31 godinu dolazimo i tražimo krivca, teško nam je što niko ne odgovara za zločin koji je počinjen ovdje“.

Nebojša Vidaković, pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske prisustvovao je parastosu.

ab

„Danas smo ovdje da obilježimo stradanje 126 boraca koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku. Borci su ovdje zvjerski ubijeni, nakon što su zarobljeni, za ovaj zločin do danas nije niko odgovarao iako se zna ko su počinioci i ko su bili nalogodavci ovih zločina“.

Iz Republičke, ali i Gradske organizacije porodica poginulih, zarobljenih i nestalih civila apelovali su na sve institucije da se konačno pokrene postupak za ovaj zločin.

„Dosta ljudi je ovdje mučki ubijeno i nikada još niko nije odgovarao, optužnica u Tužilaštvu nikada nije podignuta. Potrebno je da nadležne institucije preuzmu inicijativu, da bi se znalo ko je kriv, jer porodice, svjedoci stradalih umiru, pa neće imati ko ni da posvjedoči, a uskoro neće biti ni obilježavanja“, naglasila je Staka Petrović, predsjednica Skupštine gradske organizacije porodica poginulih, zarobljenih i nestalih civila Grada Zvornika. Parastosu na Glođanskom brdu osim porodica poginulih boraca prisustvovali su i predstavnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, grada Zvornika, opština Šekovići, Milići i Osmaci, zatim boračkih udruženja i ostalih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka i zvorničke Policijske uprave, te predstavnici EUFOR-a.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se