11.4 C
Zvornik
29. април 2024.

Neprihvatljivo za suverenu evropsku državu da ima visokog predstavnika i strane sudije

Advokat Anto Nobilo izjavio je sinoć za podkast „Granica postoji“ da je za suverenu evropsku državu neprihvatljivo da ima visokog predstavnika i strane sudije.

„Kao pravnika me šokiralo da je neko dao ovlaštenje visokom predstavniku da donosi zakone. Apsolutno je nelogično i sa stanovišta međunarodnog prava neprihvatljivo postojanje visokog predstavnika 28 godina nakon završetka rata. Ovo mi govori da međunarodna zajednica nije bila zainteresovana da BiH postane funkcionalna država. BiH nije funkcionalna država i ne može postati funkcionalna sa visokim predstavnikom i stranim sudijama jer je to neprihvaljivo za suverenu zemlju“, rekao je Nobilo.

Nobilo je istakao da je proces koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika politički i da za cilj ima uklanjanje predsjednika Dodika sa političke scene.

Sa stanovišta pravne struke ovo je predmet koji se ne može odbiti i koji je predmet koji u sebi sadrži i elemente međunarodnog javnog prava. Kada sve ogolimo jasno vidimo da je ovaj postupak politički i da ima politički cilj, a to je uklanjanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa političke scene. Naš cilj je da taj politički postupak pretvorimo u bumerang protiv onih koji su ga pokrenuli, zaključio je Nobilo gostujući u podkastu „Granica postoji“ koji je emitovan sinoć.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se