19.4 C
Zvornik
30. април 2024.

Dva miliona KM za saniranje posljedica afričke svinjske kuge

Upravni odbor Fonda solidarnosti Republike Srpske donio je odluku da isplati 2.000.000 KM korisnicima za prevazilaženje posljedica izazvanih aafričkom kugom svinja i saniranje poremećaja na tržištu te obnovu svinjskog fonda.

Fonda solidarnosti je na sjednici, koja je održana danas u Banjaluci, donio Odluku o isplati dijela sredstava direktne podrške korisnicima u ukupnom iznosu od 2.000.000 KM za prevazilaženje posljedica izazvanih navedenom zaraznom bolešću životinja.

„Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog korisnika donijeti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Za realizaciju ove odluke zadužuju se Fond solidarnosti Republike Srpske, Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede“, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Prethodno je Upravni odbor Fonda solidarnosti Republike Srpske usvojio  statut kojim se uređuje organizacija, djelatnost, organi, kao i druga pitanja od značaja za rad i poslovanje Fonda solidarnosti Republike Srpske.

Podsjećaju da je Fond solidarnosti je pravni sljedbenik Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske i Kompenzacionog fonda Republike Srpske i preuzima njihova prava i obaveze. 

„Cilj Fonda solidarnosti je pružanje pomoći na načelima solidarnosti usljed elementarnih nepogoda, prirodnih, tehničko-tehnoloških i ekoloških katastrofa, zarazne bolesti ljudi i životinja, ozbiljnih poremećaja na tržištu i svih drugih nepredviđenih događaja čije nastupanje, kao i posljedice se ne mogu predvidjeti“, navedeno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se