12 C
Zvornik
10. мај 2024.

Dogovorena edukacija za zvorničke poljoprivrednike

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović sastao se sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a glavna tema sastanka bila je unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

„Dogovorili smo da u decembru, za sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače sa područja Grada Zvornika, organizujemo stručno-savjetodavni sastanak na kojem ćemo usaglasati kontinuirane edukacije shodno agrarnom kalendaru i potrebama na terenu. Savjetodavna stručna služba Ministarstva–područna jedinica Bijeljina u saradnji sa Stručnom službom za poljoprivredu Gradske uprave grada Zvornik, predočiće sve mogućnosti za unaprijeđenje poljoprivredne proizvodnje, upoznati proizvođače sa novim agrotehničkim mjerama i usaglasiti nastavne oblasti za obradu i prezentaciju tokom cijele sledeće godine. Cilj nam je da svakom poljoprivrednom proizvođaču budu dostupne informacije, stručne usluge i edukacije iz svih oblasti za koje su zainteresovani poljoprivrednici sa područja našeg grada,“ rekao je gradonačelnik Ivanović.

%D0%B1

Prema gradonačelnikovim riječima, osim navedenih, stručni timovi rade na rješavanju problema koji se pojavljuju izazvani klimatskim promjenama, ali i potrebama tržišta.

Sve planirane aktivnosti, ali i blagovremeno plasiranje informacija iz oblasti poljoprivredne proizvodnje vodiće Odjeljenje za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Gradske uprave grada Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se